25 gasztrotémát dolgoz fel a Piqniq Budapest online kampánya

Tanulj, fejlődj! – Nagykép a gasztronómiáról címmel indított el online kampányt a Piqniq Budapest. A Mastercarddal közösen megvalósuló kezdeményezésben közel 100 szakember megszólalásával, 25 témán keresztül mutatkoznak be a hazai gasztronómia szereplői.

Vendéglátósok, beszállítók, szolgáltatók és a szektorhoz kapcsolódó számos további szakma képviselői mondják el a véleményüket.

  •  Milyen jövő elé néz a vendéglátásban érintett közel 52 ezer hely és a sok ezer kapcsolódó vállalkozás?
  • Mi történik az éttermekkel, kávézókkal, street food-helyekkel ebben a vendéget és vállalkozót egyaránt próbára tevő időszakban?
  • Hogyan vészelték át a járványhelyzet kihívásait?
  • Milyen új ötletek, megoldások születhetnek a legnagyobb nyomás alatt? 

 
A 3 hónapon át tartó kampány során ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Piqniq Budapest. Elsődleges célja pedig a tudás és a tapasztalatok megosztása. A kampány több oldalról, színes tartalmakkal mutatja be a gasztronómiai vállalkozások hétköznapjait. Látható, hallható és olvasható lesz, hogy az egyes szektorok sikeres szereplői milyen válaszokat adnak a mindennapi kihívásokra, és melyek azok a megoldások, amelyek mások számára is inspirációt jelenthetnek.

A gasztronómia világának kihívásaival és megoldásaival foglalkozik a Piqniq Budapest és a Mastercard közös kampánya
A gasztronómia világának kihívásaival és megoldásaival foglalkozik a Piqniq Budapest és a Mastercard közös kampánya

A gasztronómia kapcsolódása

A kampány bemutatja az iparágban dolgozók hálózatát és kapcsolatrendszerét, kiemelt figyelmet fordítva a vállalkozások mögött álló emberekre. Bepillantást nyújt a vendéglátóhelyek kulisszái mögött zajló folyamatokba, az ételfutárok mindennapjaiba, a női vállalkozók életébe, az alapanyagok előállítóinak munkájába. A Piqniq Budapest hétről hétre újabb témákon keresztül, 25 különféle nézőpontból mutatja be a hazai gasztronómiai vállalkozások sokszínűségét.

Köztük olyan, különösen aktuális témákat is érint, amilyenek például 

●      a gasztrodigitalizáció, 
●      a mezőgazdaság új generációja, 
●      a húsmentesség trendje, 
●      a fenntarthatóság, és
●      a társadalmi felelősségvállalás 
 

“A gasztronómia lényege, hogy kapcsolódunk és találkozunk.”
Ispán Sziszi, Grumpy Food Bar

“Nincs vendéglátás anélkül, hogy látod a másikban az embert.”
Tálos Gábor, Zhao Zhou teázó

“Ehhez elvetemültnek kell lenni.” 
Faludi Dani, Füstölgő Sarok BBQ terasz  

“Olyan eszközökhöz kell nyúlni, ami normál esetben nem kell egy jó étterem működtetéséhez.”
Unger Zsolt, prémiummárka-építő, Unger and Partners 

A konyhákba, a pultok mögé kalauzol el a Piqniq Budapest online riportkampánya
A konyhákba, a pultok mögé kalauzol el a Piqniq Budapest online riportkampánya

A kemény év alkalmazkodást követelt

„A 2020-as év embert próbáló volt mindannyiunk számára, de a vendéglátás különösen megsínylette ezt az időszakot. Éppen ezért jó azt látni, hogy Magyarországon milyen sokan válaszoltak a válságra innovációval és újszerű gondolkodással. Úgy látjuk, hogy azok a vállalkozások tudtak nem csak túlélni, de előre is lépni, akik önmaguk helyett most is a vendégeikre figyeltek és azokra a megváltozott igényekre, amit az idei év hozott.  Az innováció elkötelezett támogatójaként természetes volt számunkra, hogy beállunk egy olyan kezdeményezés mögé, ami őket mutatja be, ezzel is motiválva a piaci szereplőket – mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Idén különösen fontos társadalmi feladat, hogy a gasztrovállalkozások nagyobb láthatóságot, több megnyilvánulási lehetőséget kapjanak mind egymás, mind a vendégek felé. A Piqniq Budapest riportsorozatában ugyancsak kiemelt szerepet kap az üzletek, ügyek és vállalkozások mögött álló emberi értékek megmutatása, ezért a kampány a következő hónapokban időt és teret biztosít a közös tanulásnak és fejlődésnek. 

A kampány a vendéglátós világ kulisszái mögötti életet is bemutatja
A kampány a vendéglátós világ kulisszái mögötti életet is bemutatja

A kezdeményezésben részt vesz többek között a Salt, a Freyja, az Artizán Pékség, a Róma ételbár, az Eisberg, az Élő Bolygó, a Netpincér, a Wolt, a Kifli.hu és az Édes Város. A vállalkozások mellett olyan neves iparági szakemberek nyilatkoznak a kampány 3 hónapja során, mint Tóth Sándor kávés szakember, Tálos Gábor, a Zhao Zhou teaház alapítója, Unger Zsolt prémiummárka-építő, valamint Forgács Attila gasztropszichológus. 
 
 A Piqniq Budapest nyitott közösségként köti össze a gasztronómia szereplőit. A célja a szektorhoz köthető vállalkozások, szakemberek és érdeklődők támogatása tudásmegosztással és információval. Eseményeiken teret adnak a fejlődésnek, a tanulásnak és a közösségépítésnek is. A kampány fő támogatója a Mastercard, kiemelt médiapartnerei a Dívány és a We Love Budapest, szakmai partnerek többek között a Kutyabarát, a Loffice Budapest, a Bridge Budapest, illetve a Vállalható Üzleti Kultúráért programja.
 
A Tanulj, fejlődj! - Nagykép a gasztronómiáról kampány felülete a www.piqniq.hu/nagykep és a Piqniq Budapest Facebook/Instagram-oldala. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Húsevők vs. vegánok a Piqniq szervezésében

A Piqniq Budapest eseménye azt a kérdést járja körbe, hogy mit kezdjenek a gasztronómia területén működő vállalkozások, éttermek, bisztrók a húsmentes és vegán irányzattal.

1 | 2019. február 21.
Vendégáltós munkaruházat mesterfokon - Kávai Rita válaszolt

A vendéglátásban uralkodó ruházati trendekről, minőségről, múltról és jövőről feltett kérdéseinkre a Kávai Design alapítója, Kávai Rita válaszolt.

4 | 2020. október 07.

Kiemelt hirdetések

Hideg büfé asztal pult eladó
Hideg büfé asztal pult eladó
2020. október 21. | Vermes Szilvia | Nagytarcsa
Eladó használt, megkímélt, szép állapotban lévő hidegbüfé asztal, pult.Mérete:200x100x230 cmElvihető Nagytarcsáról.Tel: +36209494780...
145 000 Ft
Fosters 700 literes rozsdamentes fagyasztó garanciával!
Fosters 700 literes rozsdamentes fagyasztó garanciával!
2020. október 21. | Frigid Bt-Hûtéstechnikai bolt | III. kerület
Eladó a III.kerületből egy gyári állapotú Fosters fagyasztó fél év garanciával!A készülék teljesen rozsdamentes, 5 db Gn 2/1-es (650*530 mm) polcokkal szerelt.M...
300 000 Ft
Eladó: Teljesen új, iparművész által dekorált szódásszifon
Eladó: Teljesen új, iparművész által dekorált szódásszifon
2020. október 21. | Budapesti Férfi | VI. kerület
Eladó: Teljesen új, iparművész által dekorált szódásszifon. Műgyanta, és speciális vízálló festékek, retro mesterséges kopottság festéssel. Csak 1 db van, nekem...
15 000 Ft
ELADÓ ÚJ!!! SNACK PÁRAELSZÍVÓK, AZONNAL VIHETŐ!!!
ELADÓ ÚJ!!! SNACK PÁRAELSZÍVÓK, AZONNAL VIHETŐ!!!
2020. október 21. | Ildikó | XV. kerület
1000mm x 700mm x 400mm 100.000 Ft1500mm x 700mm x 400mm 120.000 Ft2000mmx700mmx400mmn 140.000 Ft+ motor 50.000 ft 1000 légköbméter/ótel. 06302374478...
120 000 Ft
Kiflisodrógép Pietroberto kifligép
Kiflisodrógép Pietroberto kifligép
2020. október 20. | Zocsa Sütő KFT | XVI. kerület
Típus: Pietroberto, Modell: M2C55 Behordó szalagos, új filcek, új műagyagozott behordó szalag, rozsdamentes acél vészleoldós védőrács, 550-es ipari króm nyújtó ...
490 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10