7 magyar kiállító lesz ott Észak-Amerika legnagyobb élelmiszeripari kiállításán

Innovatív élelmiszerekkel készül az Agrármarketing Centrum Észak-Amerika legnagyobb élelmiszeripari kiállítására, a Summer Fancy Food Show rendezvényre, ahol közösségi standdal jelenik meg 2019. június 23-25. között. Az elsősorban innovatív élelmiszereket bemutató new york-i eseményen 7 magyar kiállító cég kínálja termékeit és szolgáltatásait az amerikai piacra jutás reményében.

Fancy Food Show New York - így kóstolták a magyar termékeket
Fancy Food Show New York - így kóstolták a magyar termékeket
Fancy Food Show New York - így kóstolták a magyar termékeket

Fancy Food kiállítás a szektor innovatív megoldásaira és termékeire összpontosít. A rendezvényen interaktív szakmai programokat, bemutatókat és kerekasztal beszélgetéseket szerveznek a szakmai látogatóknak. A kiállításon a szervezők tematikus standokat is építettek, ilyen például „a jövő boltja", vagy az „inkubátor település” (incubator village), valamint számos új termék és élelmiszeripari innováció is megjelenik. 2018-ban Magyarország 5 kiállítóval jelent meg a kiállításon, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) szervezésében.

A tavalyi Fancy Food Show videója:

Idén az Agrármarketing Centrum szervezett közösségi megjelenést  65 m2-es területen. A magyar kiállítók többek között mézeket, mézes drazsékat, szalámikat, tejízesítő szívószálakat, egy különleges eljárással készített sajt snack-et, különböző édességeket, valamint borokat kínálnak a szakmai látogatóknak.

Az USA és Magyarország közti kereskedelmi kapcsolatok tekintetében a tizedik legfontosabb magyar exportterméknek az agrár- élelmiszeripari termékek számítanak
Az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi kapcsolatok tekintetében a tizedik legfontosabb magyar exportterméknek az agrár- élelmiszeripari termékek számítanak.
Az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi kapcsolatok tekintetében a tizedik legfontosabb magyar exportterméknek az agrár- élelmiszeripari termékek számítanak.

Ondré Péter, az AMC elnöke a megjelenésről elmondta: „Magyarország az utóbbi években jelentősen erősíteni tudta a tengerentúli országokkal folytatott külkereskedelemi kapcsolatait. A 2012. évi adatokhoz képest 2018-ra az amerikai kontinenssel folytatott külkereskedelmi termékforgalom volumene jelentős mértékben - 35 százalékkal - erősödött. Ezzel az Egyesült Államok a 11. legfontosabb exportpartnerünkké lépett elő. A komoly exporttöbblet nem csak Magyarország, hanem az egész Európai Unió esetében szembetűnő.”

Az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi kapcsolatok tekintetében a tizedik legfontosabb magyar exportterméknek az agrár- élelmiszeripari termékek számítanak. Ezek élén a zöldség- és gyümölcslé készítmények kivitele áll, ezen belül az almalé készítmények forgalma meghatározó. Ugyanakkor a minőségi magyar bor, a húskészítmények és a kiváló magyar méz iránt is komoly és igényes kereslet mutatkozik az amerikai piacon.

Ha kíváncsi vagy a tavalyi Fancy Food Show rendezvény részleteire, itt nézhetsz meg egy riportot angolul:


Fotók: Janzsó Viktor, Magyarország New York-i Főkonzulátusa
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

7 a vendéglátásban is bevált marketing módszer

A célpiacunk azonosítása után sarkalatos, hogy vállalkozásunkat annak igényeihez és szükségleteihez igazítsuk. Csak így tudjuk biztosítani, az optimális ügyfélkört és a hosszú távú sikerünket.

1 | 2017. május 14.
Újabb két magyar étterem kapott Michelin-csillagot

A Michelin Kalauz ellenőrei a Standnak és Babelnek is megszavaztak egy-egy csillagot, amit a legjobb éttermeknek osztanak ki.

1 | 2019. március 29.
Az állampusztai börtönből is érkezik a bio alapanyag a lábatlani gluténmentes élelmiszerüzembe

A Magyar Termék Nonprofit Kft. szervezésében látogattunk el az Omega Bázis Kft. lábatlani telepére. Az Aby’s gluténmentes és bio termékeket előállító vállalatnál nézhettünk bele a termelésbe. Tarts velünk te is!

0 | 2018. október 01.
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10