7 magyar kiállító lesz ott Észak-Amerika legnagyobb élelmiszeripari kiállításán

Innovatív élelmiszerekkel készül az Agrármarketing Centrum Észak-Amerika legnagyobb élelmiszeripari kiállítására, a Summer Fancy Food Show rendezvényre, ahol közösségi standdal jelenik meg 2019. június 23-25. között. Az elsősorban innovatív élelmiszereket bemutató new york-i eseményen 7 magyar kiállító cég kínálja termékeit és szolgáltatásait az amerikai piacra jutás reményében.

Fancy Food Show New York - így kóstolták a magyar termékeket
Fancy Food Show New York - így kóstolták a magyar termékeket
Fancy Food Show New York - így kóstolták a magyar termékeket

Fancy Food kiállítás a szektor innovatív megoldásaira és termékeire összpontosít. A rendezvényen interaktív szakmai programokat, bemutatókat és kerekasztal beszélgetéseket szerveznek a szakmai látogatóknak. A kiállításon a szervezők tematikus standokat is építettek, ilyen például „a jövő boltja", vagy az „inkubátor település” (incubator village), valamint számos új termék és élelmiszeripari innováció is megjelenik. 2018-ban Magyarország 5 kiállítóval jelent meg a kiállításon, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) szervezésében.

A tavalyi Fancy Food Show videója:

Idén az Agrármarketing Centrum szervezett közösségi megjelenést  65 m2-es területen. A magyar kiállítók többek között mézeket, mézes drazsékat, szalámikat, tejízesítő szívószálakat, egy különleges eljárással készített sajt snack-et, különböző édességeket, valamint borokat kínálnak a szakmai látogatóknak.

Az USA és Magyarország közti kereskedelmi kapcsolatok tekintetében a tizedik legfontosabb magyar exportterméknek az agrár- élelmiszeripari termékek számítanak
Az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi kapcsolatok tekintetében a tizedik legfontosabb magyar exportterméknek az agrár- élelmiszeripari termékek számítanak.
Az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi kapcsolatok tekintetében a tizedik legfontosabb magyar exportterméknek az agrár- élelmiszeripari termékek számítanak.

Ondré Péter, az AMC elnöke a megjelenésről elmondta: „Magyarország az utóbbi években jelentősen erősíteni tudta a tengerentúli országokkal folytatott külkereskedelemi kapcsolatait. A 2012. évi adatokhoz képest 2018-ra az amerikai kontinenssel folytatott külkereskedelmi termékforgalom volumene jelentős mértékben - 35 százalékkal - erősödött. Ezzel az Egyesült Államok a 11. legfontosabb exportpartnerünkké lépett elő. A komoly exporttöbblet nem csak Magyarország, hanem az egész Európai Unió esetében szembetűnő.”

Az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi kapcsolatok tekintetében a tizedik legfontosabb magyar exportterméknek az agrár- élelmiszeripari termékek számítanak. Ezek élén a zöldség- és gyümölcslé készítmények kivitele áll, ezen belül az almalé készítmények forgalma meghatározó. Ugyanakkor a minőségi magyar bor, a húskészítmények és a kiváló magyar méz iránt is komoly és igényes kereslet mutatkozik az amerikai piacon.

Ha kíváncsi vagy a tavalyi Fancy Food Show rendezvény részleteire, itt nézhetsz meg egy riportot angolul:


Fotók: Janzsó Viktor, Magyarország New York-i Főkonzulátusa
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

7 a vendéglátásban is bevált marketing módszer

A célpiacunk azonosítása után sarkalatos, hogy vállalkozásunkat annak igényeihez és szükségleteihez igazítsuk. Csak így tudjuk biztosítani, az optimális ügyfélkört és a hosszú távú sikerünket.

1 | 2017. május 14.
Újabb két magyar étterem kapott Michelin-csillagot

A Michelin Kalauz ellenőrei a Standnak és Babelnek is megszavaztak egy-egy csillagot, amit a legjobb éttermeknek osztanak ki.

1 | 2019. március 29.
Az állampusztai börtönből is érkezik a bio alapanyag a lábatlani gluténmentes élelmiszerüzembe

A Magyar Termék Nonprofit Kft. szervezésében látogattunk el az Omega Bázis Kft. lábatlani telepére. Az Aby’s gluténmentes és bio termékeket előállító vállalatnál nézhettünk bele a termelésbe. Tarts velünk te is!

0 | 2018. október 01.

Kiemelt hirdetések

2020. május 26. | Fagylaltos | Budaörs
Pasztörizál és fagyaszt;akár egyidőben .2-4 kg között fagyaszt,3-6 kg pasztörizál.950000ft:0630/4175127...
950 000 Ft
2020. május 26. | János | IV. kerület
Rozsdamentes anyagból készült új merőkanalak eladók.1 l-es 62cm nyéllel 3000,-Ft , 0,3 l-es 42cm nyéllel 1800,-Ft, 0,2 l-es 40cm nyéllel 1500,-Ft.Egyb...
6 000 Ft
2020. május 26. | Tóth Dániel | Jászberény
Tartozékok: 1 sor labirint szűrő, zsírleeresztő csap/ Kérhető ventilátorral /Ár: 130.000 Ft + ÁfaOrszágos kiszállítással, akár 24 órán belül....
130 000 Ft
2020. május 25. | Kernmüller László | XI. kerület
Új digitális, leeresztő szivattyús, fóliatasztatúrás minőségi pultalatti pohár-és tányérmosogatógép tank és bojler hőmérséklet, valamint vegy...
443 500 Ft
2020. május 25. | Horváth László | Kaposvár
Vállalkozásunk várja olyan régi és új élelmiszeripari vállalkozók jelentkezését, akik a HACCP rendszer kialakítására, felülvizsgálatára (tanác...
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10