A cseh pohár, ami megmutatja a borok rejtett titkait

Különleges újdonságot mutatott be a FULKER H+F Kft. Budapesten, a Sirha 2020 HoReCa szakkiállításon. Magyarország egyik legnagyobb, gasztronómiai fogyóeszközöket forgalmazó vállalkozása a cseh Rona üveggyár Linea Umana sorozatát hozta el a gasztroközönségnek. 

Így néznek ki egészen közelről a Linea Umana poharak - Fotó: Gasztroapró
Így néznek ki egészen közelről a Linea Umana poharak - Fotó: Gasztroapró

A Maurizio Dante Filippi olasz sommelier és a Rona által közösen létrehozott Linea Umana pohárcsaládot professzionális borkóstolásra tervezték és alkották meg. A különleges poharakat úgy fejlesztették ki, hogy a belőlük elfogyasztott bor a lehető legjobban megmutassa az ital karakterisztikáját.

A FULKER H+F Kft. társtulajdonosa, Lovas Zsolt mutatta be a különleges Rona poharakat - Fotó: Gasztroapró
A FULKER H+F Kft. társtulajdonosa, Lovas Zsolt mutatta be a különleges Rona poharakat - Fotó: Gasztroapró

Egy jó pohár a jó borok legszebb tulajdonságait mutatja meg. A Rona poharakból történő borfogyasztással valami mást, valami újat lehet megismerni a bennük lévő történetből. A borkóstolás élvezeti értékét növelő újdonságról a FULKER H+F Kft. társtulajdonosa, Lovas Zsolt beszélt.

Különleges Linea Umana poharak a SIRHA Budapest 2020 HoReCa kiállításon - Fotó: Gasztroapró
Különleges Linea Umana poharak a SIRHA Budapest 2020 HoReCa kiállításon - Fotó: Gasztroapró

Mi kizárólag a cseh Rona üveggyártó céggel dolgozunk, amely naponta közel 1 millió terméket készít. Jelenleg Magyarországon évente 380 ezer poharat értékesítünk. Ennek 70 százaléka a borfesztiválok pultjaiba és asztalaira kerül, 30 százalék pedig az éttermek és szállodák vendéglátását szolgálja ki. Ezt az évet az új Linea Umana pohárcsaládnak szenteljük, a különleges újdonságot a Borjour csapat rendezvényeivel és Fabók Mihály sommelier segítségével népszerűsítjük Magyarországon. Bízom benne, hogy a Rona poharak jó fogadtatásra találnak a hazai piacon is, mert egyre nagyobb igény mutatkozik az ilyen különleges minőség iránt.

Nemzetközi együttműködés eredménye az új pohárcsalád

A cseh vállalat Maurizio Dante Filippi olasz sommelier segítségével fejlesztette ki a Linea Umana szériát. A fejlesztés lényege, hogy kifejezetten a bortípusokhoz válogatták a poharakat, a formákat és a dizájnokat. Fontos, hogy bár a terméket gép gyártja, azonban a tulajdonságaiban szinte tökéletesen megegyezik egy kézzel készített pohárral. Az alkalmazott technológiának köszönhetően ráadásul sokkal strapabíróbb egy átlagos pohárnál, és gyakorlatilag fele áron lehet megvenni a kézzel gyártotthoz képest.

Rona gépi és kézi gyártás


A Linea Umana poharakat tavaly novemberben teszteltük először a St. Andrea Wine & Skybar-ban, ahova több sommelier-t is meghívtunk. Mindenki meglepődve tapasztalta, hogy mennyire sokat számít az új kialakítás. A Rona cég Linea Umana poharai másképpen adják vissza az ízeket, a zamatokat és az illatokat: sokkal különlegesebb élményt nyújt belőlük fogyasztani a borokat. A forma szép, a dizájn egyszerű, a borok pedig többet mutatnak meg a készítésük történetéből, mint egy hagyományos termék esetén.

A Linea Umana poharak felülnézetből - Fotó: Gasztroapró
A Linea Umana poharak felülnézetből - Fotó: Gasztroapró

A Rona Linea Umana poharak fala vékonyabb a megszokottnál, a kehely kiképzése során pedig sokat kísérleteztek azzal, hogyan lehet minél kifinomultabban visszaadni vele a borok jellegzetességeit és zamatát.

A különleges Rona poharak közelről - Fotó: Gasztroapró
A különleges Rona poharak közelről - Fotó: Gasztroapró

A poharakat kifejezetten bortípusokra gyártják, más-más kialakítással készül egy cabernet, egy pinot noir, vagy egy rosé fogyasztásához megalkotott termék. Összesen 6 féle ilyen borospohár készül, és két külön terméket fejlesztettek ki a szénsavas és szénsavmentes víznek is. Talán meglepő, de egy egyszerű, klasszikus ásványvíz íze is másképpen érződik, ha ilyen pohárból fogyasztják.

A Rona poharak sikerét jól mutatja, hogy jelen vannak a világ egyik 7 csillagos szállodájában, a Burdzs al-Arab dubaji épületében, és a cseh gyártónak több, nemzetközi szállodaüzemeltető céggel van worldwide szerződése.

Cseh és szlovák koprodukció

A Rona vállalat ólommentes kristály poharakat és kiegészítőket gyárt a Csehország északi részén található Liberec városában, és Szlovákiában Lednicke Rovne településen. A speciálisan hőkezelt kelyhek magasfokú törési ellenállással bírnak, és lézerrel vágott, finoman edzett peremmel rendelkeznek. A termékeket természetes áttetszőség, az eredeti italszín visszatükrözése és elegáns forma jellemzi. A reggeliztetéstől egészen a borkostóltatásig a legkülönbözőbb felhasználási területekre kínálnak poharakat.

Virtuális valóság idézi meg a FULKER standját a SIRHA 2020-ról

A FULKER H+F Kft. társtulajdonosa, Lovas Zsolt adott interjút a Gasztroapró blognak
A FULKER H+F Kft. társtulajdonosa, Lovas Zsolt adott interjút a Gasztroapró blognak

Így üzletel a FULKER Magyarországon

Az 1994. óta működő magyar tulajdonú cég európai és tengerentúli gyártók termékeit importálja a hazai vendéglátás piacára. Éttermi és konyhai fogyóeszköz kínálatukkal a legmagasabb szintű vendéglátóipari igényeknek szolgáltatnak megoldásokat. A közvetlen gyártói kapcsolat garantálja a biztonságos pótlást, a rövid szállítási határidőt, és a reális árakat - írja a FULKER H+F Kft. weboldala. 800 m2 összterületű raktár és 150 m2–es mintatermük segíti a széles termékválaszték bemutatását és az ügyfelek rugalmas kiszolgálását. A 3000 nyilvántartott vevőjük nagy részével területi képviselőik tartják a személyes kapcsolatot, így történik ez a Gasztroapró tulajdonosának étterménél is. A Rona katalógust ide kattintva lehet digitális formában átlapozni, a Sirha Budapest 2020-as rendezvényéről pedig ezen a hivatkozáson írtunk bővebben exkluzív anyagot.

Csurja Zsolt

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Szakácsverseny, gasztronómia és élelmiszeripar a Sirha Budapest 2020-as szakkiállításán

Negyedik alkalommal gyűlik össze az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia szakmája a régió legjelentősebb fórumán.

4 | 2020. február 03.
Ez történt a Sirha Budapest 2020 szakkiállításon

Véget ért a 2020-as Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás. A két évvel ezelőttinél 12 százalékkal több látogató érkezett a szakkiállításra február 4-6. között.

5 | 2020. február 07.

Kiemelt hirdetések

Elado  sutemenyes pult
Elado sutemenyes pult
2020. október 22. | Remeczki magdolna | Békéscsaba
Eladó feleslegesé vált süteményes pult .inoxos..olcsón.!!0670384225 3...
250 000 Ft
2020. október 22. | Gasztronics | Ajka
Teljesen rozsdamentes anyagból készült gyárilag .A szállítószalag frissen csapágyazva.380V-rol üzemel.Akár sorba is építhető a gép,a vezérlőtáblán és a vázon eh...
1 650 000 Ft
Devavanya
Devavanya
2020. október 22. | Remeczki magdolna | Békéscsaba
Eladó feleslegesé vált kemence kifogastalanul dolgozik pekseg megszünése miat ...olcsón.!!06703842253...
10 Ft
Ipari Kolbásztöltő
Ipari Kolbásztöltő
2020. október 22. | Számadó József | XVIII. kerület
Eladó egyszer használt Ipari (HACCP előírásoknak megfelel) hurka-/kolbásztöltő.7l-es,rozsdamentes eszköz. Négy különböző méretű töltőfejjel rendelkezik....
45 000 Ft
Ipari jéggép, jégkocka készítő gép
Ipari jéggép, jégkocka készítő gép
2020. október 22. | J.Gáborné | Szentendre
Eladó a képeken látható ipari jéggép. Léghűtéses, 22 kg/ 24 óra kapacitással. Szép esztétikai, jó műszaki állapotban. Mérete 35 x 40 / 60 cm. Szállításban tudok...
70 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10