A cseh pohár, ami megmutatja a borok rejtett titkait

Különleges újdonságot mutatott be a FULKER H+F Kft. Budapesten, a Sirha 2020 HoReCa szakkiállításon. Magyarország egyik legnagyobb, gasztronómiai fogyóeszközöket forgalmazó vállalkozása a cseh Rona üveggyár Linea Umana sorozatát hozta el a gasztroközönségnek. 

Így néznek ki egészen közelről a Linea Umana poharak - Fotó: Gasztroapró
Így néznek ki egészen közelről a Linea Umana poharak - Fotó: Gasztroapró

A Maurizio Dante Filippi olasz sommelier és a Rona által közösen létrehozott Linea Umana pohárcsaládot professzionális borkóstolásra tervezték és alkották meg. A különleges poharakat úgy fejlesztették ki, hogy a belőlük elfogyasztott bor a lehető legjobban megmutassa az ital karakterisztikáját.

A FULKER H+F Kft. társtulajdonosa, Lovas Zsolt mutatta be a különleges Rona poharakat - Fotó: Gasztroapró
A FULKER H+F Kft. társtulajdonosa, Lovas Zsolt mutatta be a különleges Rona poharakat - Fotó: Gasztroapró

Egy jó pohár a jó borok legszebb tulajdonságait mutatja meg. A Rona poharakból történő borfogyasztással valami mást, valami újat lehet megismerni a bennük lévő történetből. A borkóstolás élvezeti értékét növelő újdonságról a FULKER H+F Kft. társtulajdonosa, Lovas Zsolt beszélt.

Különleges Linea Umana poharak a SIRHA Budapest 2020 HoReCa kiállításon - Fotó: Gasztroapró
Különleges Linea Umana poharak a SIRHA Budapest 2020 HoReCa kiállításon - Fotó: Gasztroapró

Mi kizárólag a cseh Rona üveggyártó céggel dolgozunk, amely naponta közel 1 millió terméket készít. Jelenleg Magyarországon évente 380 ezer poharat értékesítünk. Ennek 70 százaléka a borfesztiválok pultjaiba és asztalaira kerül, 30 százalék pedig az éttermek és szállodák vendéglátását szolgálja ki. Ezt az évet az új Linea Umana pohárcsaládnak szenteljük, a különleges újdonságot a Borjour csapat rendezvényeivel és Fabók Mihály sommelier segítségével népszerűsítjük Magyarországon. Bízom benne, hogy a Rona poharak jó fogadtatásra találnak a hazai piacon is, mert egyre nagyobb igény mutatkozik az ilyen különleges minőség iránt.

Nemzetközi együttműködés eredménye az új pohárcsalád

A cseh vállalat Maurizio Dante Filippi olasz sommelier segítségével fejlesztette ki a Linea Umana szériát. A fejlesztés lényege, hogy kifejezetten a bortípusokhoz válogatták a poharakat, a formákat és a dizájnokat. Fontos, hogy bár a terméket gép gyártja, azonban a tulajdonságaiban szinte tökéletesen megegyezik egy kézzel készített pohárral. Az alkalmazott technológiának köszönhetően ráadásul sokkal strapabíróbb egy átlagos pohárnál, és gyakorlatilag fele áron lehet megvenni a kézzel gyártotthoz képest.

Rona gépi és kézi gyártás


A Linea Umana poharakat tavaly novemberben teszteltük először a St. Andrea Wine & Skybar-ban, ahova több sommelier-t is meghívtunk. Mindenki meglepődve tapasztalta, hogy mennyire sokat számít az új kialakítás. A Rona cég Linea Umana poharai másképpen adják vissza az ízeket, a zamatokat és az illatokat: sokkal különlegesebb élményt nyújt belőlük fogyasztani a borokat. A forma szép, a dizájn egyszerű, a borok pedig többet mutatnak meg a készítésük történetéből, mint egy hagyományos termék esetén.

A Linea Umana poharak felülnézetből - Fotó: Gasztroapró
A Linea Umana poharak felülnézetből - Fotó: Gasztroapró

A Rona Linea Umana poharak fala vékonyabb a megszokottnál, a kehely kiképzése során pedig sokat kísérleteztek azzal, hogyan lehet minél kifinomultabban visszaadni vele a borok jellegzetességeit és zamatát.

A különleges Rona poharak közelről - Fotó: Gasztroapró
A különleges Rona poharak közelről - Fotó: Gasztroapró

A poharakat kifejezetten bortípusokra gyártják, más-más kialakítással készül egy cabernet, egy pinot noir, vagy egy rosé fogyasztásához megalkotott termék. Összesen 6 féle ilyen borospohár készül, és két külön terméket fejlesztettek ki a szénsavas és szénsavmentes víznek is. Talán meglepő, de egy egyszerű, klasszikus ásványvíz íze is másképpen érződik, ha ilyen pohárból fogyasztják.

A Rona poharak sikerét jól mutatja, hogy jelen vannak a világ egyik 7 csillagos szállodájában, a Burdzs al-Arab dubaji épületében, és a cseh gyártónak több, nemzetközi szállodaüzemeltető céggel van worldwide szerződése.

Cseh és szlovák koprodukció

A Rona vállalat ólommentes kristály poharakat és kiegészítőket gyárt a Csehország északi részén található Liberec városában, és Szlovákiában Lednicke Rovne településen. A speciálisan hőkezelt kelyhek magasfokú törési ellenállással bírnak, és lézerrel vágott, finoman edzett peremmel rendelkeznek. A termékeket természetes áttetszőség, az eredeti italszín visszatükrözése és elegáns forma jellemzi. A reggeliztetéstől egészen a borkostóltatásig a legkülönbözőbb felhasználási területekre kínálnak poharakat.

Virtuális valóság idézi meg a FULKER standját a SIRHA 2020-ról

A FULKER H+F Kft. társtulajdonosa, Lovas Zsolt adott interjút a Gasztroapró blognak
A FULKER H+F Kft. társtulajdonosa, Lovas Zsolt adott interjút a Gasztroapró blognak

Így üzletel a FULKER Magyarországon

Az 1994. óta működő magyar tulajdonú cég európai és tengerentúli gyártók termékeit importálja a hazai vendéglátás piacára. Éttermi és konyhai fogyóeszköz kínálatukkal a legmagasabb szintű vendéglátóipari igényeknek szolgáltatnak megoldásokat. A közvetlen gyártói kapcsolat garantálja a biztonságos pótlást, a rövid szállítási határidőt, és a reális árakat - írja a FULKER H+F Kft. weboldala. 800 m2 összterületű raktár és 150 m2–es mintatermük segíti a széles termékválaszték bemutatását és az ügyfelek rugalmas kiszolgálását. A 3000 nyilvántartott vevőjük nagy részével területi képviselőik tartják a személyes kapcsolatot, így történik ez a Gasztroapró tulajdonosának étterménél is. A Rona katalógust ide kattintva lehet digitális formában átlapozni, a Sirha Budapest 2020-as rendezvényéről pedig ezen a hivatkozáson írtunk bővebben exkluzív anyagot.

Csurja Zsolt

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Szakácsverseny, gasztronómia és élelmiszeripar a Sirha Budapest 2020-as szakkiállításán

Negyedik alkalommal gyűlik össze az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia szakmája a régió legjelentősebb fórumán.

4 | 2020. február 03.
Ez történt a Sirha Budapest 2020 szakkiállításon

Véget ért a 2020-as Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás. A két évvel ezelőttinél 12 százalékkal több látogató érkezett a szakkiállításra február 4-6. között.

5 | 2020. február 07.

Kiemelt hirdetések

2020. május 26. | Fagylaltos | Budaörs
Pasztörizál és fagyaszt;akár egyidőben .2-4 kg között fagyaszt,3-6 kg pasztörizál.950000ft:0630/4175127...
950 000 Ft
2020. május 26. | János | IV. kerület
Rozsdamentes anyagból készült új merőkanalak eladók.1 l-es 62cm nyéllel 3000,-Ft , 0,3 l-es 42cm nyéllel 1800,-Ft, 0,2 l-es 40cm nyéllel 1500,-Ft.Egyb...
6 000 Ft
2020. május 26. | Tóth Dániel | Jászberény
Tartozékok: 1 sor labirint szűrő, zsírleeresztő csap/ Kérhető ventilátorral /Ár: 130.000 Ft + ÁfaOrszágos kiszállítással, akár 24 órán belül....
130 000 Ft
2020. május 25. | Kernmüller László | XI. kerület
Új digitális, leeresztő szivattyús, fóliatasztatúrás minőségi pultalatti pohár-és tányérmosogatógép tank és bojler hőmérséklet, valamint vegy...
443 500 Ft
2020. május 25. | Horváth László | Kaposvár
Vállalkozásunk várja olyan régi és új élelmiszeripari vállalkozók jelentkezését, akik a HACCP rendszer kialakítására, felülvizsgálatára (tanác...
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10