Fiatalok, gyorsak és tettrekészek - az Inoxpláza Kft. csapata válaszolt

Megkerestük a Dunaharaszti központtal működő Inoxpláza Kft. csapatát, hogy meséljenek arról, hogyan dolgoznak, milyen megoldásokat alkalmaznak és mit szeretnek a legjobban a munkájuk során. Kínálatukban több mint 1500 termék található, az egyedi méretekben rendelhető rozsdamentes bútoroktól kezdve a legkisebb feltéthűtőn át az 1400 literes háttérhűtőig.

Mennyire elterjedt Magyarországon az e-commerce modell az ipari konyhatechnológia szegmensben?

Amíg 10 évvel ezelőtt az volt a jellemző, hogy ebben a szegmensben gyakorlatilag mindenki kizárólag a klasszikus értékesítési csatornákon próbálkozott, ma már itt is inkább az online értékesítés felé tolódott el az arány. Ez komoly kihívás elé állította a vállalkozásokat, hiszen itt nem egyszerűek a termékkörök. Nem tudnak napok alatt ütőképes tudással rendelkező értékesítőket hadba állítani, főleg nem megfelelő informatikai felkészültséggel, ami ma már alapelvárás egy e-kereskedelemmel foglalkozó céggel szemben.

Mi az Inoxpláza Kft. egyedisége, mivel tűnik ki a piacon?

Cégünk a fentebb említett e-commerce modellre épít, kezdő vállalkozásként főleg dropshipping módszerrel értékesítettünk. Ahogy nőttünk, úgy halmoztunk fel saját árukészletet. Azt gondolom, ebben a szegmensben ezt Magyarországon elsőként sikerült tető alá hozni, amiért hálásak vagyunk a partnereinknek, akik nyitottak voltak az ilyesféle együttműködésre. 

Az Inoxpláza Kft. csapata: fitalok, gyorsak, napra- és tettrekészek
Az Inoxpláza Kft. csapata: fitalok, gyorsak, napra- és tettrekészek

Melyek a piaci kihívások?

Jelenleg értelmetlen árverseny zajlik néhány cég között, amit a végfelhasználók először üdvözöltek, hiszen egyre olcsóbban tudták megvásárolni a minőségi olasz, osztrák illetve német termékeket. Sajnos az egész ahhoz vezetett, hogy ma már a folyamat a minőség rovására megy. Hígul a piac a gyenge minőségű távol keleti eszközökkel, hiszen a vállalkozások nem mondtak le az árrésről, így törvényszerű volt, hogy olcsóbb beszerzési forrás után néznek. Hosszú távon ez az üzleti modell véleményünk szerint nem fenntartható, a rengeteg garanciális probléma a termékekkel, illetve az elégedetlen vásárló előbb-utóbb megbosszulja magát. 

Milyen a viszonyuk a legnagyobb konkurensekkel?

Igyekszünk minden, a piacon szereplő vállalkozásra úgy tekinteni, mint potenciális partnerre. A konkurenciaharcok csak elviszik az erőforrásokat, míg egy jó partnerség mindkét fél előnyére válik.

Hogyan alakult meg a cég, milyen nehézségekkel küzdöttek?

A cég tulajdonosi köre a cégalapítást megelőzően is vendéglátással foglalkozott, mint étterem, kávézó és cukrászüzem üzemeltetők. Egy jó viszonteladói lehetőség adta az ötletet, hogy belevágjunk, amit nem bántunk meg. Természetesen nagy feladat volt egy kezdő vállalkozást talpra állítani és rentábilissá tenni, de a sok munka meghozta a gyümölcsét. Az eddigi legnehezebb időszakot a koronavírus hozta, az árbevételünk közel ötödére esett vissza. Azonban átvészeltük és bár lehet, hogy sablonosan hangzik, de ami nem öl meg, az megerősít.

Az Inoxpláza Kft. kínálatának egy része
Az Inoxpláza Kft. kínálatának egy része

Mik a jövőbeli terveik?

További partnerkapcsolatokat szeretnénk kialakítani a meghatározó piaci szereplőkkel és természetesen kiszolgálni minél több elégedett vásárlót. Szeretnénk úgy szélesíteni a termékpalettánkat, hogy a vendéglátásban szükséges eszközök minden területét le tudjuk fedni. Ebbe az irányba tett egyik lépésünk az, hogy környezetkímélő, lebomló csomagolóanyagokkal, illetve a nagykonyhákba szükséges tisztítószerekkel kezdtünk foglalkozni. És ez csak a kezdet.

Milyen márkákat forgalmaznak és honnan szerzik őket?

Javarészt olyan magyar vállalkozásoktól vásárolunk, akik közvetlen gyári kapcsolattal rendelkeznek. A teljesség igénye nélkül néhány meghatározó márka, amit forgalmazunk: 

ILSA, Lotus, GGF, Hendi, Stalgast, Asber, Atosa, Özti, Rational, Alphatec, Lainox

Minőségi és megbízható vendéglátós termékek kereskedelmével foglalkozik az Inoxpláza Kft.
Minőségi és megbízható vendéglátós termékek kereskedelmével foglalkozik az Inoxpláza Kft.

Mit tapasztaltak a vendéglátásban a járványügyi helyzet végeztével?

Ahogy megszűntek a szigorításokat és újra kinyithattak a vendéglátók, jött egy dömping időszak. Mindenkinek, minden és azonnal kellett. Ez halmozottan igaz volt a balatoni vendéglátósokra, akik normál esetben már március környékén elkezdenek a szezonra felkészülni, de amíg bizonytalan volt a helyzet, nem mertek eszközökbe invesztálni. A májusi hirtelen rohamot követően mostanra úgy tűnik, kezd helyreállni a világ rendje, de nem szabad elbagatellizálni a helyzetet. A két hónap gazdasági kiesés még fog némi fejfájást okozni. 

Mit szeretnek a legjobban a munkájukban?

Minden nap egy újabb kihívás, ami fejlődésre sarkallja a vállalkozást és a benne dolgozókat. Szeretünk csapatban dolgozni, egységként gondolkozni, megoldani a vásárlók hirtelen jött problémáit. Aki ismeri a vendéglátást, az tudja, mennyi stresszel jár. Bár mi már nem a vendégeket szolgáljuk ki, hanem azokat, akik nekik igyekeznek megfelelni, így is teljes mértékben tudunk azonosulni azzal, hogy egy-egy hirtelen elromlott eszköz milyen fejfájást tud okozni. Ezért igyekszünk minőségi eszközöket minőségi szolgáltatással ötvözni, hogy aki egyszer nálunk vásárolt, az legközelebb is minket válasszon. Ez az, amit a legjobban szeretünk a munkánkban: az elégedett vásárlót.

Miért ajánlják magukat?

Modern felfogással és eszközökkel szólítjuk meg a vásárlókat. Fiatalok vagyunk, gyorsak, tettre- és naprakészek. Nálunk nincs olyan válasz, hogy nem tudunk segíteni.

A cég weboldalát és termékeit ide kattintva lehet elérni: https://www.inoxplaza.hu/, földrajzilag pedig itt találhatóak:

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

A cseh pohár, ami megmutatja a borok rejtett titkait

Magyarország egyik legnagyobb, gasztronómiai fogyóeszközöket forgalmazó vállalkozása a cseh Rona üveggyár Linea Umana sorozatát hozta el a gasztroközönségnek.

3 | 2020. március 29.
Mi kell egy étterem megnyitásához? 3. rész - arculat és berendezések

Nézzük meg, milyen gyakorlati lépései vannak egy étterem kialakításának, milyen eszközökre lehet szükségünk a gördülékeny működtetéshez és mi mindent érdemes végiggondolni a megvalósítás során!

1 | 2018. április 03.

Kiemelt hirdetések

Üvegajtós Italhűtő
Üvegajtós Italhűtő
2021. január 16. | Eörs | II. kerület
Eladó a képen látható jó állapoti üvegajtós italhűtő.Méretek: 150x60x60Iá: 85.000FT.Érd: 06/20 392-9582...
85 000 Ft
SANREMO ZOE KÉTKAROS KÁVÉGÉP ÚJ
SANREMO ZOE KÉTKAROS KÁVÉGÉP ÚJ
2021. január 16. | Top Kávé Kanizsa Kft. | Nagykanizsa
Eladó a címben említett kávégép, újonnan, raktárról kedvező áron!Elérhető fekete-fehér, piros-fehér és fekete színekben.Géptábla a képek közt!Árakról kérem érde...
SANREMO ZOE COMPETITION KÉTKAROS KÁVÉGÉP ÚJ
SANREMO ZOE COMPETITION KÉTKAROS KÁVÉGÉP ÚJ
2021. január 16. | Top Kávé Kanizsa Kft. | Nagykanizsa
Eladó a címben említett kávégép, újonnan, raktárról kedvező áron!!Másodperc számlálós verzió!Géptábla a képek közt!Árakról kérem érdeklődjön telefonon!Telefon: ...
SANREMO MILANO KÉTKAROS KÁVÉGÉP ÚJ
SANREMO MILANO KÉTKAROS KÁVÉGÉP ÚJ
2021. január 16. | Top Kávé Kanizsa Kft. | Nagykanizsa
Eladó a címben említett ÚJ kávégép raktárról kedvező áron!Az 1960-as évek hangrendszereit idéző megjelenés, modern technológiával ötvözve.Elérhető fekete és szü...
SANREMO ZOE COMPACT KÉTKAROS KÁVÉGÉP ÚJ
SANREMO ZOE COMPACT KÉTKAROS KÁVÉGÉP ÚJ
2021. január 16. | Top Kávé Kanizsa Kft. | Nagykanizsa
Eladó a címben említett kávégép, újonnan, raktárról, kedvező árakkal!Elérhető fekete-fehér, piros-fehér és fekete színekben.Géptábla a képek közt!Árakért kérem ...
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10