A McDonald's-nek beszállító salátagyárat lehet meglátogatni Gyálon

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a „FEJLŐDJÜNK EGYÜTT!” szemléletformáló programsorozat részeként november 19-én látogatást szervez az Eisberg cégcsoport konyhakész salátákat készítő üzemébe.

Így tisztítják a répát az Eisberg gyáli salátaüzemében
Így tisztítják a répát az Eisberg gyáli salátaüzemében
Így tisztítják a répát az Eisberg gyáli salátaüzemében

A termelő vállalkozások hatékonyságának és versenyképességének növelése érdekében hosszú távon olyan élelmiszeripari fejlesztések lehetnek sikeresek, melyek figyelembe veszik a piaci környezetben végbemenő változásokat. Az ágazatban már meglévő helyes gyakorlatokat kívánja megosztani a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az élelmiszer-előállító vállalkozásokkal, az adott témában nagy tapasztalattal rendelkező cégek és szakértők segítségével. Ezért látogatást szervez az Eisberg cégcsoport gyáli üzemébe, ahol a résztvevők a konyhakész saláták piacán tevékenykedő vállalkozás aktuális fejlesztési irányait, valamint szervezetfejlesztési tapasztalatait ismerhetik meg.

A gomba útja a konyhakész salátákat gyártó üzemben, Gyálon

A gomba útja a konyhakész salátákat gyártó üzemben, Gyálon
A gomba útja a konyhakész salátákat gyártó üzemben, Gyálon

Ez már a második ilyen esemény lesz Gyálon, az első alkalommal megtartott „Szervezet(t) fejlesztés az Eisberg üzemében” elnevezésű program alkalmával a résztvevők megismerhették a cég működését. Gazsi Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója többek között a hatékony munkaerő-megtartásról tartott előadást, és a megfelelő munkakörnyezet, valamint a hatékony munkaerő-bázis kialakításáról is beszélt. A résztevők a modell kialakításáról, annak folyamatos fejlesztésről, valamint a gyakorlati nehézségekről és a problémákról is hallhattak.

Szó volt többek között a LEAN módszertan alkalmazásának tapasztalatairól, a belső kommunikációs hálózat megújításáról és a várt hatásokról, valamint új toborzási rendszerük működéséről. Ezeken kívül bemutatták a befektetett munka hatékonyságra, munkamorálra és a termelés optimalizálásra ható pozitív eredményét is. Konkrét példákon keresztül szemléltették, hogy már a kisebb változtatásokkal is csökkenthetőek a felesleges kiadások és mérsékelhető a gyártási veszteség.

Számos konyhakész saláta típus készül az Eisberg gyáli üzemében
Számos konyhakész saláta típus készül az Eisberg gyáli üzemében
Számos konyhakész saláta típus készül az Eisberg gyáli üzemében

A cég olyan minőségű rendszert dolgozott ki, amely lehetővé teszi, hogy a hazai McDonald's éttermekbe szállítsa be a konyhakész salátát.

A programra a kamarai tagok jelentkezhetnek, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A NAK legfeljebb 25 fő részvételét tudja biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A meghívó és a regisztrációs link itt érhető el, az előadás részletesebb ismertetője pedig itt található meg.

Hatalmas mennyiségű rukkolát készítenek elő a salátagyár munkatársai

Hatalmas mennyiségű rukkolát készítenek elő a salátagyár munkatársai
Hatalmas mennyiségű rukkolát készítenek elő a salátagyár munkatársai

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Mi kell egy étterem megnyitásához? 2. rész – a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer

Vendéglátóipari vállalkozást beindítani, fenntartani és sikeresen üzemeltetni hosszú, nagy körültekintést, felkészülést igénylő folyamat. Cikksorozatunk második részében az élelmiszerbiztonsági rendszer részleteiről, a várható ellenőrzésekről és a büntetésekről lesz szó.

1 | 2018. március 27.
Mikrozöldek a gasztronómiában - szépek és egészségesek

A mikrozöldek karrierje a nyolcvanas években kezdődött az USÁ-ban. Használatuk már nem csak a fine dining éttermek kiváltsága, szépen lassan a háztartásokba is beszivárogott. Köszönhető ez annak, hogy termesztésük nem feltétlenül jár nagy anyagi befektetéssel. Könnyen, gyorsan és kis helyen termeszthetőek akár lakásban is, ráadásul kimutatták, hogy ezek a pici zöldek nagyobb koncentrációban tartalmaznak vitaminokat és különböző ásványi anyagokat felnőtt társaikhoz képest, fogyasztásuk kifejezetten ajánlott.

3 | 2018. április 09.
Jó Higiéniai Gyakorlat a vendéglátásban: itt a legújabb változat

Elérhető és ingyenesen letölthető a frissen aktualizált „vendéglátás GHP” a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nébih honlapján. A vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatát összefoglaló útmutatóban újdonságként szerepel többek között az allergénekre vonatkozó tájékoztatás leírása.

2 | 2018. június 02.
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10