Palackposta 2020 néven indult borpromóciós kampány

Elindult a Palackposta 2020, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös borpromóciós kampánya, amely az online termelői borrendelést népszerűsíti a fogyasztók felé.

A HNT közleménye szerint a borok értékesítéséhez új megközelítésre és alternatív platformok bevonására van szükség, mert a kijárási korlátozás betartásával a borfogyasztók számára is nehezebb biztonságosan hozzájutni a kívánt termékekhez. A bor esetében az online vásárlás a fogyasztók körében mindeddig kevésbé volt elterjedt, ezen kíván változtatni a két szervezet.

Kovács Zita, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnökségi tagja szerint a járványügyi veszélyhelyzet a szőlő-bor ágazatra is nagyon komoly hatást gyakorol. Ennek már mindannyian érezzük a hatását itt a pincékben is.

A HNT most induló borpromóciójának, a „Palackposta 2020”-nak a legfőbb üzenete és célja, hogy a bort szerető és fogyasztó közönség közvetlenül a termelőtől, a borászatoktól tudjon bort vásárolni.

Mindezt úgy, hogy közben ki sem mozdul a most legbiztonságosabb közegéből, az otthonából. A kampány azonban jóval többről szól, mint a vásárlás ösztönzéséről.

PalackPosta 2020 néven indult kampány a magyar borok házhozszállítására
PalackPosta 2020 néven indult kampány a magyar borok házhozszállítására

Személy szerint nagyon bízom benne, hogy ezzel az akcióval a fogyasztók minél több magyar borászt ismernek meg boraikon keresztül. Így mindenkiben erősödik a nemzeti identitástudat ezen a területen is arra vonatkozóan, hogy magyar bort igyon! – mondta Kovács Zita a „Palackposta 2020” kampányról. A kampány önálló forrással rendelkezik. Erre a célra a HNT Elnöksége 25 millió forint felhasználását engedélyezte a borok minőségellenőrzési díjából származó bevételekből. Egyúttal döntöttek arról, hogy az összeget pénzeszköz átadással átadja a HNT 100 százalékos tulajdonában álló Hegyközségek Nemzeti Tanácsa Nonprofit Kft. részére, amely a kampányt szervezi.

Légli Ottó, a szakmaközi szervezet elnöke az Unger and Partners brand management ügynökséget és az Akció BTL Reklámügynökséget bízta meg a kampány közös megtervezésével és irányításával. A tervezésre és a kivitelezésre az alapgondolat megszületésétől összesen 1 hét állt rendelkezésre. Ez alatt hozták létre a kampány teljes koncepcióját és startégiáját. A kezdeményezés népszerűsítéséhez egy promóciós videó is készült Kiss Ádám Norbert/wearemorse.com online rendezésében, olyan borászok szereplésével, mint Kovács Zita, Miklós Csaba, Frittmann Péter és Konyári Borbála.

A rádiószpot felkonfjában Lengyel Tamás színész működik közre, az Instagramon pedig olyan ismert véleményvezérek álltak az ügy mellé, mint Odett, Borbély Alexandra, Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid és Kende-Hoffer Kriszta. A kampány üzenete:

„Nem kell kimenned – borod a borászatból jön.”

A Nem kell kimenned! Borod a borászatból jön - szlogennel futó Palackposta 2020 kampánnyal arra ösztönzik a fogyasztókat, hogy közvetlenül a hazai termelőktől rendeljenek bort, akik házhoz is szállítják a rendelt tételeket.

A házhozszállítást vállaló termelők listája a www.palackposta2020.hu weboldalon kereshető.

A kampány promóciós weboldalán egy adatbázist hoztak létre, melyen egy helyre gyűjtötték azokat a borászatokat, amelyek biztosítani tudják a náluk megrendelt borok házhozszállítását.

A weboldal ugyan nem rendelési felület, de tartalmazza azokat az adatokat és elérhetőségeket, melyek alapján a fogyasztók választhatnak és közvetlenül a borászatokhoz fordulhatnak rendeléseikkel. A kampány több, mint egy weboldal: a fogyasztók rádióreklámokban és online hirdetésekben (bannereken, videókban) is hallhatják az üzenetet és láthatják a HNT által kidolgozott arculati elemeket.

Amennyiben bármelyik hazai pincészet csatlakozni kíván a kezdeményezéshez, és szerepelni akar a létrehozott adatbázisban, az alábbi online adatlap kitöltésével és az adatvédelmi tájékoztató elfogadásával itt megteheti azt:

https://hntrendezveny.wufoo.com/forms/miak4gw01dpqjy/

A regisztráció feltétele:
  • érvényes borászati üzemengedély,
  • a magánszemély, vagy cége 2018. április 1-jét követően nem szerepelt a NÉBIH jogsértési listáin (https://portal.nebih.gov.hu/jogsertes-listak),
  • a borászat vállalja, hogy a „Palackposta 2020” kampányelemeit feltünteti a közösségi média felületén.

A regisztrációkor megadott adatok ellenőrzés után, a regisztrációt követő 1 munkanapon belül bekerülnek az adatbázisba és elérhetővé válnak a palackposta2020.hu kampányoldalon. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kéri a magyar borászokat, hogy éljenek a kampány adta lehetőséggel, és regisztráljanak az adatbázisba! További kérdés esetén pedig az obv@hnt.hu e-mail címen várják az érdeklődőket.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

A cseh pohár, ami megmutatja a borok rejtett titkait

Magyarország egyik legnagyobb, gasztronómiai fogyóeszközöket forgalmazó vállalkozása a cseh Rona üveggyár Linea Umana sorozatát hozta el a gasztroközönségnek.

3 | 2020. március 29.
Közel 5 milliárdos támogatás jut a magyar borok népszerűsítésére

Megnyílnak a magyar borok értékesítését segítő pályázati lehetőségek.

0 | 2020. március 14.
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10