Távirányítós robot vágja a gyroshúst a nyárson Sényőn

Nagyot fejlesztett egy gyroshús gyártó- és feldolgozó üzem a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sényőn. Egy gyroshús robot állt munkába, ami szépen és pontosan dolgozik, ráadásul a folyamatos hőterhelés sem zavarja.

A Nyíregyházától 17 kilométerre keletre található településen működő 14 fős cégnél készresütött és tűzött változatot is készítenek a népszerű étel egyik legfontosabb alapanyagából.

Az általuk gyártott készresütött gyroshúsok:
  • magas feldolgozási szinten, 
  • fogyasztásra készen pácolva, 
  • befűszerezve, 
  • készre sütve, 
  • megfelelő méretűre vágva kerülnek forgalomba. 


A gyorsfagyasztás eredményeképpen (-40 °C) a termék kiolvasztását, felmelegítését követően is megtartja a frissen sült hús kedvező tulajdonságait. A terméket 1 kilogrammos fagyasztható- mikrózható műanyag tálcába csomagolják. A záró fóliát felvágva mikrohullámú sütőbe helyezve a termék pár perc alatt felmelegíthető és kiadható. Mivel a termék teljesen készresütött, ezért a tulajdonosnak nem kell a fent leírt sütési veszteséggel számolnia. Ezáltal pontosan mérhető, nyilvántartható és elszámoltatható a felhasznált gyroshús mennyisége.

A vendéglátóhelyen történő gyroshús előállítása engedélyhez kötött, amelynek szigorú előírásai és infrastrukturális feltételei vannak. A sényői vállalkozás által gyártott termékek felhasználásával nincs szükség az engedélyre: kis helyen, gyros sütő nélkül, egy fagyasztóval és egy mikrohullámú sütővel is lehet gyrost forgalmazni.

A gyroshús robot vásárlásakor az egyszerűsítés és az automatizálás volt a cél, és a gép beváltotta a reményeket.

A hagyományos megoldással ellentétben - amikor egy kolléga áll a sütő mellett, és időnként lenyes a nyársra tűzött hústoronyból - a munkatársnak nem kell folyamatosan a forró felület közelében lennie, és vágnia a húsdarabokat. A robot segítségének köszönhetően egy ember 3-4 sütőt is el tud látni egyszerre.

Gyroshús robot az Attase Kft. bemutatóhelyén - Fotó: Gasztroapró Kft.
Gyroshús robot az Attase Kft. bemutatóhelyén - Fotó: Gasztroapró Kft.

Ami pedig a legjobb, hogy a gyroshús robot távirányítóval működtethető. Gombnyomással lehet állítani a kés sebességét, és a sütési teljesítményt, utóbbit alacsony, közepes, vagy magas fokozatra.

Az automata élezőprogram funkció is megkönnyíti a munkát: a kollégának csak oda kell állni a gép mellé, ahol kihajlik a kés, és jobban hozzáfér az élezendő felülethez. Az egyik legfontosabb előny a munkatársak hőterhelésének megszüntetése, mert a gyros készítése során a legnagyobb feladat a tűzött hús mellett állni és vágni azt, miközben a nyári szezonban a külső környezet hőmérséklete is igen magas - meséli a Carnifex Kft. ügyvezetője, Miskolczi Zsolt.

A gép egy 8 órás műszak alatt 150-200 kiló közötti mennyiséget képes egyenletes darabokra szelni. Ez éppen megfelel a nyársra tűzött hús tömegével, így könnyű számolni. Mivel a sütési veszteség miatt a víz eltávozásával 1 kiló húsból 70 dekagramm marad, napi 100-150 kilogramm kész gyroshús felvágását végzi el.

A szabolcsi cég 2008 óta foglalkozik a gyros egyik fő alapanyagának gyártásával, kezdetben bérelt üzemcsarnokban, majd saját üzemben. A húst országosan szerzik be a vágóhidakról, és a feldolgozás után szállítják ki Magyarország gyros-osaiba. Ahogy egyre nagyobb lett az igény a termékük iránt, bővültek és fejlődtek. Két éve találták meg az Attase Kft. kínálatában a gépet, amit 2019-ben vásároltak meg, és remekül bevált nekik a termelésben.

A gyros robotot főleg nagy forgalmú büféknek ajánljuk, ahol fontos a sebesség, a jó minőség és a munkatársak megfelelő körülményének biztosítása. Németországban a gyros-büfék nagy része már ezekkel dolgozik - mesélte Miskolczi Zsolt.

Így készül az Atalay gyroshús robot:

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

7 a vendéglátásban is bevált marketing módszer

A célpiacunk azonosítása után sarkalatos, hogy vállalkozásunkat annak igényeihez és szükségleteihez igazítsuk. Csak így tudjuk biztosítani, az optimális ügyfélkört és a hosszú távú sikerünket.

1 | 2017. május 14.
A rántott hús, amivel a háziasszony és a vendéglátás is nyer

A 2020-as SIRHA Budapest HoReCa kiállításon kerestük fel a BAHAMAS Kft. jókora standját, hogy megnézzük, mivel készültek a vendéglátósoknak. Major László területi értékesítővel beszélgettünk.

5 | 2020. április 24.

Kiemelt hirdetések

3 MEDENCÉS ROZSDAMENTES IPARI MOSOGATÓ ELADÓ VAGY CSERE HÁTTÉRHŰTŐRE
3 MEDENCÉS ROZSDAMENTES IPARI MOSOGATÓ ELADÓ VAGY CSERE HÁTTÉRHŰTŐRE
2020. augusztus 13. | Dömös László Krisztián EV | Sárvár
Kicsit nagy lett ahova szántuk ezért eladnám vagy cserélném háttérhűtőre.236x90 és 85 magas87.000ft annak aki a leghamarabb elviszi, mivel kell a hely.Szállítás...
87 000 Ft
Akció!!!! Elszívóernyő / páraelszívó
Akció!!!! Elszívóernyő / páraelszívó
2020. augusztus 13. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható rozsdamentes elszívó ernyő.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet 160 x 90 x 45 cm magasÁra: 159.000 Ft Helyett 149.000 FtÉrd: ...
149 000 Ft
Billenő üst / billenő serpenyő / sütő
Billenő üst / billenő serpenyő / sütő
2020. augusztus 13. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható rozsdamentes billenő üst.60 literes, 380 v üzemel.Mérete: 80 x 70 cm, 90 cm magasÉrdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet is.g-gas...
179 000 Ft
Feltéthűtő / salátáshűtő / pizzahűtő
Feltéthűtő / salátáshűtő / pizzahűtő
2020. augusztus 13. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható salátás hűtő, pizza feltét hűtő badellákkal együtt.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet 203 x 40 x 30 cm magasÁra: 135.000 Ft...
135 000 Ft
Rozsdamentes álló polc, szekrény, polcrendszer
Rozsdamentes álló polc, szekrény, polcrendszer
2020. augusztus 13. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható rozsdamentes polcrendszer.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet 180 x 60 x 33 cm magasÁra: 79.000 FtÉrd: 06203573776...
79 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10