Vegán termékekkel kínálja meg a magyar piacot a húsipari cég

Szappanos Péter ügyvezető szerint a pápai céget a több mint 100 éves élelmiszerelőállítási tapasztalat nem csak arra teszi alkalmassá, hogy hústermékeket készítsen. Ugyanis a gyártáshoz olyan magas szintű élelmiszerbiztonsági, minőségirányítási színvonalra, gyártási kultúrára és fejlesztési képességre van szükség, amit más termékek előállításánál is fel lehet használni.

Ezért a Pápai Ízek néven forgalomba kerülő hamburgerpogácsa és szendvicsfeltét után már újabb magas fehérjetartalmú vegán termékkel készülnek.

Szépen sorakoznak a vegán húshelyettesítők a Pápai Hús Kft. üzemében
Szépen sorakoznak a vegán húshelyettesítők a Pápai Hús Kft. üzemében

Egyre több húsfogyasztó törekszik sokszínűbb étrend szerint táplálkozni, amelyben nagyobb szerepet kapnak a növényi alapanyagok. Már a legnagyobb gyorséttermi láncok kínálatában is megtalálhatóak például a vegán burgerek. Több, világszerte ismert befektető villámgyorsan növekedő új cégén kívül az élelmiszeripar nemzetközi óriásai is fantáziát látnak a növényi alapanyagú, mégis húsos ízű és jellegű termékekben.

Így készül a Pápai Vegán húspótló borsóból
Így készül a Pápai Vegán húspótló borsóból

Erre alapozva fejlesztették ki Pápán a kizárólag növényi összetevőkből álló vegán termékeiket, a kétféle szendvicsfeltétet és a hamburgerpogácsát.

Ezek nem tartalmaznak állati fehérjét, így laktózmentesek, továbbá nincs bennük szója- és glutén sem. A Pápai vegán termékeinek alapanyaga a borsó, ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.

Többféle étrendbe is beilleszthető, ételérzékenyek is fogyaszthatják

Szappanos szerint a cég célja, hogy a húsfogyasztók, flexitáriánusok (a szokásos hal-, hús- és tojásfogyasztás mellett az átlagosnál több növényi táplálékot evők), alternatív étrenden élők, vegetáriánusok és vegánok egyaránt élvezhessék a minőségi termékek ízeit. A piaci bevezetést követően a termékcsalád a már folyamatban lévő fejlesztések eredményeként újabbakkal is bővülhet.

Így néz ki a Pápai Vegán késztermék
Így néz ki a Pápai Vegán késztermék

A pápai húsos cég közelebbről

A közel 700 munkatársat foglalkoztató, és az alapanyag-ellátásával további 1800-2000 környékbelinek megélhetést biztosító Pápai Hús Kft. a termékfejlesztéseken túl a gyártását is korszerűsíti. 2 milliárd forintos, 2021-ben befejeződő beruházásból a sonka, bacon és töltött termékeinek az előállítását és csomagolását teszi hatékonyabbá. A Pápai Hús a hagyományos termékei fejlesztésére is figyelmet és erőforrást fordít: most húsvétkor válogathattak először a vásárlók a tavaly megalkotott prémium Mestersonkáik, valamint az extra minőségű Excelsior termékeik teljes kínálatából.

A Pápai Hús Kft. tulajdonosa 2016 december 1. óta a hongkongi magánszemélyek tulajdonában álló Famous Yield Enterprises, amely a nemzetközi Chi Fu Csoport tagja. Az új pápai Hús tevékenysége kiterjed

  • a sertésvágásra és darabolásra,
  • előhűtött és fagyasztott hús előállítására,
  • füstölt és hőkezelt húskészítmények, valamint
  • sonka és szalonna gyártására.

Az elkészült termékeket a vállalat tárolja, csomagolja, kereskedelmi partnereinek kiszállítja, kiskereskedelmi forgalomban mintaboltjaiban értékesíti. A Pápai Hús a fogyasztók minél teljesebb kiszolgálása érdekében folyamatosan fejleszti termékeit. A kiváló minőségű sertéshús biztosítására a vállalatcsoport saját sertéstenyésztő üzletággal rendelkezik - írja a cég weboldala.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Még a Gyulahús üzemében sem lehet kolbászból a kerítés

Megmenekült és tavaly 150 éves fennállását ünnepelhette a húsipar Gyulán. 2012-ben csődbe jutott, de a város és az állam összefogásával megmentették a gyulai kolbászt és a többi helyben készített terméket, ahogy több száz dolgozó munkahelyét is.

4 | 2019. január 17.
11 éves kislány életére vigyáz az első magyar gluténjelző kutya

Munkába állt Gofree, az első glutén-jelző kutya Magyarországon. A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület által felkészített állat sikeres próbavizsgát tett.

4 | 2020. május 22.

Kiemelt hirdetések

3 MEDENCÉS ROZSDAMENTES IPARI MOSOGATÓ ELADÓ VAGY CSERE HÁTTÉRHŰTŐRE
3 MEDENCÉS ROZSDAMENTES IPARI MOSOGATÓ ELADÓ VAGY CSERE HÁTTÉRHŰTŐRE
2020. augusztus 13. | Dömös László Krisztián EV | Sárvár
Kicsit nagy lett ahova szántuk ezért eladnám vagy cserélném háttérhűtőre.236x90 és 85 magas87.000ft annak aki a leghamarabb elviszi, mivel kell a hely.Szállítás...
87 000 Ft
Akció!!!! Elszívóernyő / páraelszívó
Akció!!!! Elszívóernyő / páraelszívó
2020. augusztus 13. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható rozsdamentes elszívó ernyő.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet 160 x 90 x 45 cm magasÁra: 159.000 Ft Helyett 149.000 FtÉrd: ...
149 000 Ft
Billenő üst / billenő serpenyő / sütő
Billenő üst / billenő serpenyő / sütő
2020. augusztus 13. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható rozsdamentes billenő üst.60 literes, 380 v üzemel.Mérete: 80 x 70 cm, 90 cm magasÉrdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet is.g-gas...
179 000 Ft
Feltéthűtő / salátáshűtő / pizzahűtő
Feltéthűtő / salátáshűtő / pizzahűtő
2020. augusztus 13. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható salátás hűtő, pizza feltét hűtő badellákkal együtt.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet 203 x 40 x 30 cm magasÁra: 135.000 Ft...
135 000 Ft
Rozsdamentes álló polc, szekrény, polcrendszer
Rozsdamentes álló polc, szekrény, polcrendszer
2020. augusztus 13. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható rozsdamentes polcrendszer.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet 180 x 60 x 33 cm magasÁra: 79.000 FtÉrd: 06203573776...
79 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10