Vegán termékekkel kínálja meg a magyar piacot a húsipari cég

Szappanos Péter ügyvezető szerint a pápai céget a több mint 100 éves élelmiszerelőállítási tapasztalat nem csak arra teszi alkalmassá, hogy hústermékeket készítsen. Ugyanis a gyártáshoz olyan magas szintű élelmiszerbiztonsági, minőségirányítási színvonalra, gyártási kultúrára és fejlesztési képességre van szükség, amit más termékek előállításánál is fel lehet használni.

Ezért a Pápai Ízek néven forgalomba kerülő hamburgerpogácsa és szendvicsfeltét után már újabb magas fehérjetartalmú vegán termékkel készülnek.

Szépen sorakoznak a vegán húshelyettesítők a Pápai Hús Kft. üzemében
Szépen sorakoznak a vegán húshelyettesítők a Pápai Hús Kft. üzemében

Egyre több húsfogyasztó törekszik sokszínűbb étrend szerint táplálkozni, amelyben nagyobb szerepet kapnak a növényi alapanyagok. Már a legnagyobb gyorséttermi láncok kínálatában is megtalálhatóak például a vegán burgerek. Több, világszerte ismert befektető villámgyorsan növekedő új cégén kívül az élelmiszeripar nemzetközi óriásai is fantáziát látnak a növényi alapanyagú, mégis húsos ízű és jellegű termékekben.

Így készül a Pápai Vegán húspótló borsóból
Így készül a Pápai Vegán húspótló borsóból

Erre alapozva fejlesztették ki Pápán a kizárólag növényi összetevőkből álló vegán termékeiket, a kétféle szendvicsfeltétet és a hamburgerpogácsát.

Ezek nem tartalmaznak állati fehérjét, így laktózmentesek, továbbá nincs bennük szója- és glutén sem. A Pápai vegán termékeinek alapanyaga a borsó, ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.

Többféle étrendbe is beilleszthető, ételérzékenyek is fogyaszthatják

Szappanos szerint a cég célja, hogy a húsfogyasztók, flexitáriánusok (a szokásos hal-, hús- és tojásfogyasztás mellett az átlagosnál több növényi táplálékot evők), alternatív étrenden élők, vegetáriánusok és vegánok egyaránt élvezhessék a minőségi termékek ízeit. A piaci bevezetést követően a termékcsalád a már folyamatban lévő fejlesztések eredményeként újabbakkal is bővülhet.

Így néz ki a Pápai Vegán késztermék
Így néz ki a Pápai Vegán késztermék

A pápai húsos cég közelebbről

A közel 700 munkatársat foglalkoztató, és az alapanyag-ellátásával további 1800-2000 környékbelinek megélhetést biztosító Pápai Hús Kft. a termékfejlesztéseken túl a gyártását is korszerűsíti. 2 milliárd forintos, 2021-ben befejeződő beruházásból a sonka, bacon és töltött termékeinek az előállítását és csomagolását teszi hatékonyabbá. A Pápai Hús a hagyományos termékei fejlesztésére is figyelmet és erőforrást fordít: most húsvétkor válogathattak először a vásárlók a tavaly megalkotott prémium Mestersonkáik, valamint az extra minőségű Excelsior termékeik teljes kínálatából.

A Pápai Hús Kft. tulajdonosa 2016 december 1. óta a hongkongi magánszemélyek tulajdonában álló Famous Yield Enterprises, amely a nemzetközi Chi Fu Csoport tagja. Az új pápai Hús tevékenysége kiterjed

  • a sertésvágásra és darabolásra,
  • előhűtött és fagyasztott hús előállítására,
  • füstölt és hőkezelt húskészítmények, valamint
  • sonka és szalonna gyártására.

Az elkészült termékeket a vállalat tárolja, csomagolja, kereskedelmi partnereinek kiszállítja, kiskereskedelmi forgalomban mintaboltjaiban értékesíti. A Pápai Hús a fogyasztók minél teljesebb kiszolgálása érdekében folyamatosan fejleszti termékeit. A kiváló minőségű sertéshús biztosítására a vállalatcsoport saját sertéstenyésztő üzletággal rendelkezik - írja a cég weboldala.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Még a Gyulahús üzemében sem lehet kolbászból a kerítés

Megmenekült és tavaly 150 éves fennállását ünnepelhette a húsipar Gyulán. 2012-ben csődbe jutott, de a város és az állam összefogásával megmentették a gyulai kolbászt és a többi helyben készített terméket, ahogy több száz dolgozó munkahelyét is.

4 | 2019. január 17.
11 éves kislány életére vigyáz az első magyar gluténjelző kutya

Munkába állt Gofree, az első glutén-jelző kutya Magyarországon. A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület által felkészített állat sikeres próbavizsgát tett.

3 | 2020. május 22.

Kiemelt hirdetések

Blender
Blender
2020. július 02. | Chef Trans Kft | XI. kerület
- multifunkciós blender- alkalmas smoothie, koktél, törtjég készítésére is- törésálló kehely- cserélhető rozsdamentes pengék- műanyag h...
68 500 Ft
Tányérmosogatógép Ürítőszivattyúval, mosószeradagolóval tányérmosogatógép 50*50
Tányérmosogatógép Ürítőszivattyúval, mosószeradagolóval tányérmosogatógép 50*50
2020. július 02. | Chef Trans Kft | XI. kerület
- teljes egészében rozsdamentes acél kivitel- mosogató karok rozsdamentes acélból, öblítőkarok műanyagból- kosár mérete: 500 x 500 mm- képes GN1/1 tepsik mosásá...
376 500 Ft
Szeletelőgép, teflonos 250mm
Szeletelőgép, teflonos 250mm
2020. július 02. | Chef Trans Kft | XI. kerület
A készülék alkalmas felvágottak, sajtok tapadásmentes szeletelésére. Eloxált alumínium, könnyűfém szerkezet. Rögzített, kivehető penge védő. Állítható szeletvas...
120 000 Ft
Szeletelőgép, piros 300mm
Szeletelőgép, piros 300mm
2020. július 02. | Chef Trans Kft | XI. kerület
Autentikus, olasz szeletelőgép Ez a készülék alkalmas felvágottak, sonkák, sajtok, stb. szeletelésé...
223 500 Ft
Ipari mosogató medence
Ipari mosogató medence
2020. július 02. | Lázár Attila | Keszthely
Ipari mosogató medence eladó.120x60cm medence méret 50x40cm 25cm mély....
62 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10