A háziasszonyoktól kaphatnak segítséget a hazai élelmiszer-előállítók

Elindult az „Én is hazait vásárolok!” kampány, amelynek fő célja, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a hazai termékek választására. Ez a jelenlegi járványhelyzetben különösen fontos, hiszen segíti a magyar termelőket és élelmiszer-előállítókat. A kampányban több gasztronómiai és ágazati szakember is részt vesz.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendszeresen népszerűsíti a hazai előállítású zöldségeket, gyümölcsöket, élelmiszer-termékeket és ösztönzi ezek megvásárlását és fogyasztását. A néhány héttel ezelőtti „Ne spájzolj!” elnevezésű kampányt követő új akció elsősorban a városi és vidéki háziasszonyokat szólítja meg.

Az Én is hazait vásárolok! elnevezésű kezdeményezéssel a szervezők még inkább szeretnék előtérbe helyezni a Magyarországon termelt alapanyagokból, magyarországi feldolgozóknál vagy kistermelőknél készült termékeket.

Ezek megvásárlásával valamennyi állampolgár segíteni tudja a járványhelyzetben nehéz helyzetbe került gazdálkodókat és előállítókat. A közlemény szerint ezt az összetartozást szimbolizálja a kampány központi eleme, a nemzeti színű szív. A kampány kiemelt csatornáján, a NAK Itthonról Otthonra Facebook-oldalán arra kérik a magyar termékek iránt elkötelezett látogatókat – továbbá valamennyi potenciális vásárlót –, hogy ezt az összetartozást fejezzék is ki egy-egy hozzászólással, üzenettel és a saját tapasztalataik megosztásával. Hasonló kezdeményezést indított a Magyar Termék Nonprofit Kft. is. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” akcióhoz csatlakozók segíthetik a járvány okozta gazdasági nehézségek mielőbbi leküzdését és a munkahelyek megőrzését.

Elindult az Én is hazait vásárolok! kampány
Elindult az Én is hazait vásárolok! kampány

A NAK a kampánnyal szeretné elérni, hogy az, aki még nem kötelezte el magát a magyar termékek mellett, hosszú távon is ezeket válassza. Akár az élelmiszer-webáruházban, akár a közeli boltban vagy a piacon, de vegyen hazait. 

A közösségi médiában, online hír- és receptoldalakon, nyomtatott újságokban, magazinokban megjelenő kampányban bemutatják az alapanyag-termelő hazai gazdálkodókat és az élelmiszer-előállítókat is. A kampányban az élelmiszeripar szereplői és a felhasználók népszerű és hiteles képviselői (Mautner Zsófi gasztroblogger és Molnár B. Tamás szakács) is szerepelnek.

Az Én is hazait vásárolok! kampány logója
Az Én is hazait vásárolok! kampány logója

A Ne spájzolj! kampány folytatása

Az „Én is hazait vásárolok!” kezdeményezés a koronavírus-járvány magyarországi megjelenésekor tapasztalt pánikszerű élelmiszer-felvásárlás kapcsán indított „Ne spájzolj!” kampány folytatása. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a számos kommunikációs csatornán, médiafelületen lezajlott aktivitás arra hívta fel a figyelmet, hogy a vásárlók ne kezdjenek felesleges élelmiszer-halmozásba. Ugyanis az itthoni alapanyag-termelők, előállítók, feldolgozók képesek az ország teljes lakosságát ellátni élelmiszerrel.

A fogyasztóknak szóló új kampányon kívül elindult a NAK online Piactér felülete is, ami segítséget jelent a kamara tagjainak ahhoz, hogy terményeiket, termékeiket minél hatékonyabb tudják értékesíteni. Másodsorban hozzájárulhat ahhoz, hogy az üzletekben minél nagyobb arányban legyenek jelen a minőségi hazai termékek.

Arról itt írtunk korábban, hogy Sok éttermet menthet meg a koronavírus miatti csődtől a házhozszállítás.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Ne spájzolj! - az élelmiszerhalmozás ellen lép fel a NAK

A koronavírus hatásai ellenére Magyarországon van és lesz elég élelmiszer a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint.

0 | 2020. március 24.
A hazai termékek tudatos választásával védenék meg a munkahelyeket

„Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalmat indít a Magyar Termék nonprofit szervezet.

0 | 2020. április 15.

Kiemelt hirdetések

2020. május 29. | Horváth László | Gyula
Vállalkozásunk várja olyan régi és új élelmiszeripari vállalkozók jelentkezését, akik a HACCP rendszer kialakítására, felülvizsgálatára (tanácsadás), élelmiszer...
2020. május 29. | Kardos Tímea | Bátaszék
Eladó a képen látható új 3 karos lágy fagylalt gép. Irányár: 750.000 Ft A gép Tolna megyében, Bátaszéken található ...
750 000 Ft
2020. május 29. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható 4 égős gáztűzhely sütő nélkül.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet 84 x 70 x 85 cm magasÁra: 179.000 FtÉrd: 06203573776...
179 000 Ft
2020. május 29. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható 6 égős gáztűzhely villany sütővel.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet 120 x 70 x 85 cm magasÁra: 299.000 FtÉrd: 06203573776...
299 000 Ft
2020. május 29. | Kajli Gábor | Mogyoród
Eladó a képen látható gázos lávaköves sütő.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet 80 x 70 x 85 cm magasÁra: 219.000 FtÉrd: 06203573776...
219 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10