Nem kell szakképesítéssel rendelkeznie az ételeket készítőnek

 

Nem kell szakképesítéssel rendelkeznie az ételeket készítőnek. 

 

A Magyar Közlöny 190. számában megjelent az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről, valamint egyes műszaki szabályozási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 34/2021. (VII. 26.) ITM rendelet módosításáról szóló 51/2021. (X. 12.) ITM rendelet.
A szakképesítést előíró rendelt annyiban módosult, hogy „Cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt készítése” és a „Meleg és hideg ételek, italok készítése” tevékenység végzéséhez nem szükséges szakképesítés.
Nem önálló vállalkozói tevékenység folytatása esetén a tevékenységek szakmai felügyeletét az önálló tevékenység végzésére jogosító szakmával, képesítéssel vagy végzettséggel rendelkező személy biztosítja.

 A fentieken túl a hatályon kívül helyezett, az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről szóló 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelethez hasonlóan a „Meleg és hideg ételek, cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt, italok kiszolgálása” és a „Meleg és hideg ételek, italok készítése” tevékenységek esetében kivételt képeznek a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 28.  § b)  pontjában meghatározott büfétermékek forgalmazása, tehát ezekre nem vonatkozik a szabályozás.

Azoknak, akik olyan tevékenységeket végeznek, amelyek tevékenységét a rendelet tényleges ellenőrzése alá vonják, 2023. december 31-ig meg kell szerezniük a felülvizsgált szabályok szerinti tevékenységek elvégzéséhez szükséges képesítéseket.

 

Forrás:https://net.jogtar.hu

Képek forrása: internet, freepik.

 

« AZ ÖSSZES CIKK 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG - Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére (VP3-4.2.1-4.2.2-2-21).

Vissza nem térítendő pályázati lehetőség az Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére (VP3-4.2.1-4.2.2-2-21). A Felhívás keretében a TEÁOR 10 és 11 besorolás szerinti tevékenységekhez kapcsolódó, élelmiszeripari feldolgozást szolgáló projektek támogathatóak.

0 | 2021. augusztus 26.
Egészséges táplálkozással önmagunkért és a környezetünkért is.

A magyar emberek 35%-a fogyaszt naponta legalább egyszer zöldséget, 28%-a gyümölcsöt. A legideálisabb az lenne, ha minden étkezésnél fogyasztanánk zöldséget vagy gyümölcsöt.

2 | 2021. június 09.
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10