Újraosztották a bormarketing feladatokat

2020 elejétől a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felel a magyar borral kapcsolatos egységes állami kommunikációért és a borturizmusért, míg az Agrárminisztérium (AM) irányítása alatt működő Agrármarketing Centrum (AMC) látja el a közösségi bormarketing állami feladatait.

A bormarketing javulását várják az átszervezéstől - Fotó: Adam's Photovision
A bormarketing javulását várják az átszervezéstől - Fotó: Adam's Photovision

A közösségi bormarketing állami feladatainak hatékony ellátása érdekében Magyarország kormánya 2020 elejétől a magyar bor eladásösztönzését célzó feladatokat – melyek része többek között a bel- és külföldi kiállításokon való megjelenések szervezése is – az Agrárminisztérium irányítása alatt működő AMC-hez delegálja. Az MTÜ a továbbiakban a magyar bor ernyőmárkájának (MAGYAR BOR – SZEMÉLYESEN) gondozását, valamint a borturizmus fejlesztésének és népszerűsítésének feladatait látja el. Ezzel a lépéssel a magyar borok még erősebb részévé válhatnak Magyarország turisztikai márkájának, és a borturizmus fellendülésével hozzájárulhatnak az országba látogató turisták átlagos tartózkodási idejének meghosszabbodásához, mind a hazai turizmus területi és időbeli eloszlásához.

Az MTÜ 2020-tól a változás eredményeként célzottabban foglalkozik a borturizmus fejlesztésével, az ide kapcsolódó utazások ösztönzésével, a magyar borvidékek ismertségének növelésével itthon és külföldön. Az MTÜ célja mindezek mellett a kialakított eszköztár – több nyelven elkészített kiadványok, térképek, fotó- és videóanyagok, webes felületek stb. – további fejlesztése, hogy ezeket az ágazati szereplők is hasznosíthassák a kommunikációs tevékenységük során.

A döntés értelmében számos bormarketinghez kötődő feladatot a jövőben az AMC lát majd el, a többi között a világ legnagyobb borszakmai vásárán, a 2020. március 15-17. között megrendezendő ProWein Düsseldorf 2020 kiállításon már az AMC valósítja meg és üzemelteti a magyar bor közösségi standját, a tervek szerint összesen 45 magyar pincészet részvételével.

Elindult a magyar bor hivatalos weboldala, a bor.hu

A témához kapcsolódó, 2019. december 19-i hír, hogy elindult a bor.hu. Az internetes oldal modern dizájnnal, letisztult képanyaggal, borrégiókat és borvidéket is bemutató térképpel rendelkezik, és a magyar bor legfontosabb jellemzőit és tudnivalóit összegzi.

A weboldal bemutatja a hazai borrégiókat és borvidékeket, tartalmaz egy bortörténeti összefoglalót, és ismerteti az egyes bortípusokat és a jellegzetes szőlőfajtákat – részben hiánypótló leírásokkal és képanyagokkal. Ezen kívül megtalálható az oldalon a borfogyasztás kultúrájához, a bor-étel párosításhoz kapcsolódó útmutatás, továbbá a honlap az általános borkultúra erősítése mellett beszámol az aktuális hírekről és eseményekről is.

 

Az MTÜ továbbra is várja a magyarországi borászatok jelentkezését, regisztrációját a bor.hu oldal borászati adatbázisába. A weblapon a Borászok/Borászatok menüpontban könnyen elérhető és kezelhető a borászati regisztrációs felület. Céljuk, hogy az érdeklődők számára a regisztrált magyar borászatok kereshetővé váljanak a legkülönbözőbb szűrési kritériumok alapján – mint például a helyben étkezés és szállás, a pincelátogatáshoz kapcsolódó programok. A teljes országot lefedő borászati partneradatbázis segítségével a gasztro- és borturisták könnyen meg tudják szervezni útjukat, ezzel is elősegítve a hazai borturisztikai forgalom fellendülését.

Az oldal 2020-ban egy eseménynaptárral és médiatárral egészül ki, illetve angol nyelvű verziója is elérhető lesz. További információkért az MTÜ borért felelős szakértői az info@bor.hu címen állnak rendelkezésre - írták.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

7 a vendéglátásban is bevált marketing módszer

A célpiacunk azonosítása után sarkalatos, hogy vállalkozásunkat annak igényeihez és szükségleteihez igazítsuk. Csak így tudjuk biztosítani, az optimális ügyfélkört és a hosszú távú sikerünket.

1 | 2017. május 14.
Négyunokás nagymama lett az Év Egri Bortermelője

Az Év Egri Bortermelője vándordíjat idén Tóth Istvánné Rózsika, a Varga Pincészet feldebrői birtokának igazgatója kapta meg. A kitüntetést a négyunokás borász nagymama az Egri Bikavér Ünnep Fesztiválon vehette át.

2 | 2019. július 29.
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10