A várban várja az ínyenceket a Budapest Borfesztivál Limited

2020 – Egy kivételes évjárat

Ebben az évben is lesz Budapest Borfesztivál. A rendezvény korlátozott méretben fogadja a vendégeket szeptember 10-13. között a Budavári Palota Hunyadi udvarában. A szervezők prémium borokkal és pezsgőkkel, csúcsgasztronómiával, kényelmes pihenőszigetekkel és lounge hangulattal várják az érdeklődőket.

Szeptember 10-13., Budavári Palota Hunyadi udvara

A járvány miatti különleges helyzet térben és létszámban is korlátozta a szervezőket. Ez a borkínálatot is érinti, mert kevés kiállítói standdal kell minél szélesebb, mégis prémium válogatást megvalósítaniuk.

Ennek a következő ízelítővel igyekeztek megfelelni:

A hűs buborékok nyújtotta felfrissülést a minőségi olasz proseccok, tradicionális hazai pezsgők, valamint Moët&Chandon és Dom Perignon pezsgők biztosítják. Fiatalos, lendületes és színes kínálattal érkezik a DiVino borbárok üzemeltetője, remek külföldi borokkal készül a WineAge Kft., és szortimentjének legszebb tételeivel készül a SPAR Magyarország Kft. is. Két borvidéket képvisel Koch Csaba, az Év Bortermelője díj 2019-es győztese; és a látogatók megkóstolhatják Baranyai Péter, a VinAgora Nemzetközi Borverseny Legeredményesebb Fiatal Borászának díjnyertes borait is a Garamvári Szőlőbirtok standján.

Komoly borválaszték lesz az idei Budapest Borfesztivál Limited rendezvényen is
Komoly borválaszték lesz az idei Budapest Borfesztivál Limited rendezvényen is

A Szekszárdi és a Pannonhalmi borvidék is egy-egy közösségi standdal és zömében érmes borokkal jelentkezik. Azoknak, akik pedig igazi kuriózumra vágynak, a villányi Tiffán borászat kínál kincseket. Két csúcsboruk már csak a pincénél kapható évjárataiból hoznak tételeket. A villányi Maul Zsolt Pincészete szintén készül VinAgora érmes boraival is, a szomszédos nagyharsányi Bognár Pincészet pedig elsősorban exkluzív, válogatott tételeit viszi el a Borfesztiválra.

A fehértől a vörösig minden szerepel a Budapest Borfesztivál Limited kínálatában
A fehértől a vörösig minden szerepel a Budapest Borfesztivál Limited kínálatában

Minőségi falatozás

A borválaszték mellé a nyár végi hangulathoz passzoló grillkülönlegességeket kóstolhatnak a vendégek. A Gléda Vendéglő a legfinomabb ételeit hozza magával: a kizárólag magas minőségű, magyar alapanyagokkal dolgozó étterem idei kínálatát a H2G Grilliskola legmodernebb grill eszközeivel teszi még különlegesebbé. Kóstolható lesz többek között a grillen sült mangalica tarja friss lecsóval vagy a sokak által már ismert tépett kacsa burger. Az XXL Catering két vendégét és azok séfjeit hozza magával: a balatonfüredi Sparhelt Bistro és a csopaki Szomszéd Kertje igazi kerti parti hangulattal készül meghódítani a közönséget. Marinált hallal, roston sült marhával, különleges kolbászválogatással, friss zöldségekkel és zamatos szószokkal is készülnek. A SZEGA Camembert sajtokkal és érlelt sonkákkal, valamint az ezekből készült finomságokat visz magával a Budai várba. Az édesszájúakat a Bolka Bonbon várja fagylalt desszertekkel, borra hangolt jégkrém falatkákkal, gyümölcsvariációkkal, de a kísérletező kedvűek kóstolhatnak fagylaltot zöldségtextúrákkal, sajttal, zöldfűszerekkel, vagy akár pezsgőfagylaltot is.

Korlátozott befogadóképességgel, de megrendezik a Budapest Borfesztivál Limited programot a Budai várban
Korlátozott befogadóképességgel, de megrendezik a Budapest Borfesztivál Limited programot a Budai várban

Zene

A rendezvény négy napja alatt számos fellépő ad elő a Budapest Borfesztivál Limited közönségének. A csütörtökön fellépő Canarro a 20-as 30-as évek swing és jazz zenéjét dinamikus, improvizatív és felemelő dallamokon keresztül varázsolja elő, délután pedig a magyar népzenei, folk elemekkel tarkított pop- és rockzenéket játszó Cimbaliband lép színpadra. Stílusuk a Balkáni térség fülbemászó, tradicionális dallamaira épül.

Pénteken elsőként a Rustico lép színpadra. A trió a hagyományos magyar népzenében használatos fúvós hangszerek és a cimbalom közös virtuóz játékát egészen újszerűen szólaltatja meg a Kárpát-medence egyes tájegységeinek dallamai által. Az őket követő Babra zenekar egyéniségét a tamburák egysége, a klarinét és a harmonika összhangja határozza meg. A Balkán ezerarcú zenei hagyományait újjáélesztő együttes minden fellépése alkalmával a tradicionális dallamokból hoz létre új zenei formákat. Este a Dresch Vonós Quartet következik. A zenekarban egyszerre van jelen az etno jazz, valamint a falusi hagyományos népzene, melyet az improvizáció és a Kárpát-medencei zenei gyökerek tartanak össze és táplálnak.

Éjszakába nyúló zenés programok és borozás: ezt kínálja a 2020-as Budapest Borfesztivál Limited
Éjszakába nyúló zenés programok és borozás: ezt kínálja a 2020-as Budapest Borfesztivál Limited

Ezek lesznek a hétvégén

Szombaton a Gáspár Károly Trió hoz igazi jazz hangulatot a Borfesztiválra. A zenészek egyaránt megszólaltatnak saját kompozíciókat és sztenderdeket, zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztétizáló, ugyanakkor tiszteletben tartja a jazz mainstream gyökereit is. Őket követi a Terra Profonda: a látomásos szövegek köré csavarodó, az amerikai blues, máskor a szabadzene határain megszólaló drámai szerzeményeik improvizatív jellegük ellenére hagyományos értelemben vett dalok, mégis tartogatnak váratlan meglepetéseket. Aznap még a Zoord együttes lép színpadra: a doromb-dob-hegedű trió moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel szólal meg. A dalok alapját képező erdélyi és ősi nomád népzenéhez bátran és kreatívan nyúl a trió, zenéjük egyszerre ősi, tradicionális, ugyanakkor mai és táncolható.

Vasárnap az Ötödik Évszak Minimál Trió tagjai kezdik a műsort, akik pozitív, játékos, emberközpontú gondolatokat öntenek dalba. A zenekar énekesnője Izabelle Caussanel sajátos világával színezi a zenészek stílusát. A Borfesztivált az Erdőfű műsora zárja. Kárpát-medence magyarlakta területei és a Magyarországon élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségét mutatják be Balogh Melinda közreműködésével. Ének és tánc, pörgős és sírva-vigadós lábdobbantós hetykezene az övék.

Szabadban, a Budavári Palota Hunyadi udvarán lesz a Budapest Borfesztivál Limited
Szabadban, a Budavári Palota Hunyadi udvarán lesz a Budapest Borfesztivál Limited

Egy kis játék

A rendezvény fő támogatója a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. különleges akciókkal és játékkal készül a Borfesztiválra. A rendezvény ideje alatt érdemes többször visszatérni a cég standjához, hiszen minden negyedik pohár bor ingyenes lesz a látogatók számára, ahol a kivételes minőségű SPAR Válogatás borok kóstolhatók majd meg. A Borfesztivál és a hazai borkultúra erőteljes marketingtámogatást kap. 2020. szeptember 2. és 23. között lesznek érvényesek a SPAR Borkatalógus kedvező ajánlatai. Továbbá a Borkatalógus égisze alatt 2020. szeptember 3. és 23. között Bormustra néven online játékot is indít a cég a vásárlók számára. Ennek keretében egy-, illetve kétéjszakás, borkóstolóval egybekötött pincelátogatásokat nyerhetnek a résztvevők.

A Budapest Borfesztivál Limited hivatalos logója
A Budapest Borfesztivál Limited hivatalos logója

Hála és szeretet

A Budapest Borfesztivál Limited exkluzív eseményére jegyet váltók hozzájárulnak a rendezvény életben maradásához, ezért a szervezők a nagylelkű segítséget meglepetés borkóstolóval, egy különleges kóstolópohárral és a jövő évi, jubileumi Borfesztiválra szóló ajándék belépőjeggyel köszönik meg. Fontos, hogy a néhány száz belépőjegy kizárólag elővételben vásárolható meg.

Helyszín: Budavári Palota Hunyadi udvara

Időpont: szeptember 10-13. között, több idősávban (csütörtök, péntek, szombat: 14.00 – 18.00 óra között, valamint 19.00 – 24.00 óra között, vasárnap 11.00 – 20.00 óra között) Az idősávok között a rendezvényhelyszínt takarítják és fertőtlenítik.

A megvásárolható jegyek száma: idősávonként 400 darab, kizárólag elővételben

Bővebb információ és jegyvásárlás itt: www.aborfesztival.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

A cseh pohár, ami megmutatja a borok rejtett titkait

Magyarország egyik legnagyobb, gasztronómiai fogyóeszközöket forgalmazó vállalkozása a cseh Rona üveggyár Linea Umana sorozatát hozta el a gasztroközönségnek.

2 | 2020. március 29.
Egyedülálló palackot kap idén nyártól az Egri borvidék

Egy helyi, tradicionális üveget terveztek újra azért, hogy megkülönböztessék a kiváló termőhely kiváló borainak palackját a piactársakétól. Az egyedülálló üvegbe a jövőben a magasabb presztízsű egri borok kerülhetnek.

2 | 2019. június 18.

Kiemelt hirdetések

Electrolux ipari mosogép eladó
Electrolux ipari mosogép eladó
2020. szeptember 18. | Kékesiné Szabó Ildikó | Debrecen
Electrolux w3105h ipari 10kg mosási kapacitással és teljeskörűen felujitott állapotban eladó....
299 000 Ft
Rozsdamentes állványok, álló polcok ( elekthermax )
Rozsdamentes állványok, álló polcok ( elekthermax )
2020. szeptember 18. | J.Gáborné | Szentendre
Eladó a képeken látható rozsdamentes állvány. Elekthermax gyártmány. 3 db van belőle. Mérete: 110 x 60 / 180 cm 4 db polccal. Az ár darabra értendő!! Szállításb...
60 000 Ft
Légkeveréses sütő
Légkeveréses sütő
2020. szeptember 18. | J.Gáborné | Szentendre
Eladó a képeken látható légkeveréses sütő.Olasz gyártmány. Párásítós, grill funkcióval, dupla fűtőszálas ( felső-hátsó). Szép esztétikai, jó műszaki állapotban....
70 000 Ft
Jégkásagép, hókristály készítő gép
Jégkásagép, hókristály készítő gép
2020. szeptember 18. | J.Gáborné | Szentendre
Eladó a képeken látható 1 tartályos jégkásagép. Olasz gyártmány, 12 L-es tartállyal. 2007 gyártmány. Szép esztétikai, jó műszaki állapotban. Digitális vezérléss...
90 000 Ft
Rozsdamentes vízteres melegen tartó
Rozsdamentes vízteres melegen tartó
2020. szeptember 18. | J.Gáborné | Szentendre
Eladó a képeken látható vízteres melegen tartó szekrény. Elekthermax gyártmány, alsó semleges tárolóval, elhúzható ajtókkal. 220 V-os. Teljesen rozsdamentes. Sz...
80 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10