Zöldítő vendéglátóhelyeket keres és díjaz 800 ezres csomaggal a Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér

“Gasztrohős és NetPincér Díj 2021 – Felelősen a krízishelyzetben” néven indított versenyt a krízishelyzettel felelős megoldások bevezetésével megbirkózó vendéglátóhelyeknek a Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér. A jelentkezők a szakmai zsűri és közönség elismeréséért, valamint 800 ezer forint értékű zöldítő ajándékcsomagért szállhatnak versenybe.

Az elbírálás szempontjai között a környezetvédelem, az innováció és a társadalmi felelősségvállalás is szerepel. A nehéz helyzetben is akadnak hősök – hirdeti a Felelős Gasztrohős Alapítvány. A vírushelyzet alatt a megnövekedett hulladékmennyiség, elbocsátás és bizonytalanság jellemzi a vendéglátó szektort. Most is vannak azonban olyanok, akik a nehéz helyzetből is a legjobbat, a Föld bolygó, illetve a társadalom számára is hasznosat próbálják kihozni. Őket keresi a Felelős Gasztrohős Alapítvány a NetPincérrel karöltve legújabb kezdeményezésükben. Erről a Trade Magazin cikke számolt be.

“A Díjjal azokat a vendéglátóhelyeket szeretnénk jutalmazni, akik az elmúlt egy év kihívásokkal teli időszakára környezetvédelmi és szociális szempontból is felelős, példamutató és kreatív megoldásokkal reagáltak. Szeretnénk segíteni a nehéz helyzetben lévő vendéglátó-szektort és megmutatni, kiemelni a jó példákat” – mondta el Varga Judit, az Alapítvány igazgatója, aki a zsűri elnöke is egyben.

A program mellé állt névadó partnerként az ország egyik nagy étel házhozszállító vállalkozása, a NetPincér is. 

“A NetPincérnél évek óta igyekszünk egyre többet tenni a társadalmi felelősségvállalás terén. Ennek részeként több környezetvédelemmel kapcsolatos alapítványt is támogatunk és gondoskodunk arról is, hogy a teljes tevékenységünk karbonsemleges legyen. Innen továbblépve szeretnénk partnereinknek is iránymutatást és támogatást nyújtani. Ahogy 21 éve mindig, ezen a területen és a mostani nehéz időkben is segítségükre leszünk. A Gasztrohőssel közösen bízunk benne, hogy egyre több vendéglátóhely fog még környezettudatosabb működésre átállni” – mondta Blaumann Debóra, a NetPincér marketingvezetője.

A Gasztrohős és NetPincér Díj 2021 – Felelősen a krízishelyzetben kiírásra február 8. és február 21. között várják a vendéglátóhelyek jelentkezését.


Az elbírálás szempontjai között a környezetvédelem, az innováció és a társadalmi felelősségvállalás is szerepel. A nevezőknek lehetőségük van arra, hogy megindokolják, miért ők érdemlik az elismerést. A jelentkezők közül a szakmai zsűri választja ki a 10 legjobb versenyzőt – akik a közönség díjért versenyezhetnek- , valamint a szakmai díjazottat. 

A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér közös felhívására jelentkezők a szakmai zsűri és közönség elismeréséért, valamint 800 ezer forint értékű zöldítő ajándékcsomagért szállhatnak versenybe.
A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér közös felhívására jelentkezők a szakmai zsűri és közönség elismeréséért, valamint 800 ezer forint értékű zöldítő ajándékcsomagért szállhatnak versenybe.

A bírák között a vendéglátásban ismert és elismert személyek kapnak helyet:

  • Blaumann Debóra, a NetPincér marketingigazgatója, 
  • Varga Judit, a Felelős Gasztrohős Alapítvány igazgatója, 
  • Hering András, a NoSalty főszerkesztője, 
  • Losits Gábor, a Piqniq Budapest társalapítója, marketing szakember valamint 
  • Steiner Kristóf, környezetvédelmi aktivista, több szakácskönyv szerzője.


A díjazottak a szakmai elismerésen kívül értékes ajándékcsomagot nyerhetnek, többek között a Cupler, a CleanEco és a RAKUN Dobozközösség környezetkímélő termékeit. A szervezők a vendéglátóhelyeket a szavazatukkal támogatókra is gondolnak, a közönségszavazás résztvevői GreenGo ajándékutalványt, Felelős Gasztrohős Zöldülő Naptárat, valamint Vida Katalin: Idei, hazai, zöld című szakácskönyvét nyerhetik meg.

A vendéglátóhelyek jelentkezési időszaka február 8-án, hétfőn, a közönségszavazás pedig március 1-én indul.

További információért érdemes követni a Díj Facebook eseményét, valamint ellátogatni a Gasztrohős és Netpincér Díj oldalára.

Nyeremények:

A Díjra nevező minden vendéglátóhely lehetőséget kap, hogy kipróbálja a RAKUN újrahasználható dobozrendszert 3 hónapon át 50%-os kedvezménnyel (max 50 dobozig vehető igénybe).

 
A Szakmai Díjat és a Közönségdíjat elnyerő vendéglátóhelyek több mint 800 ezer forint értékű ajándékcsomagot kapnak. Ennek tartalma:

1 hónapos NetPincér támogatási csomag
500 db-os Cupler pohárkészlet
100.000 forint értékű CleanEco öko tisztítószer csomag
1 éves ingyenes RAKUN Dobozközösség tagság (max 50 doboz)
15.000 forint értékű hazai termelői alapanyag utalvány a Farm2Forktól 
3 hónap ingyenes Munch tagság és kiemelés a applikációban
1 karton Bunge Pro F10 sütőolaj a Biofiltertől
Fennntartható Vendéglátóhely minősítés 1 évig ingyenesen (kritériumok teljesítése szükséges)
 
A nyereményekről itt olvashatóak további részletek.
 
A nyertes vendéglátóhelyekről médiapartnereink beszámolnak írásban, róluk a HVG videót, a Greendex podcast-ot is készít. A kezdeményezésről ezen a hivatkozáson hallgathatsz meg egy podcast-beszélgetést.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Vendéglátós tüntetés, a korlátozás ellenére újranyitó üzletek

Megelégelte a koronavírus-járvány miatt elhúzódó zárvatartást a magyar vendéglátósok egy része.

1 | 2021. január 24.
A vendéglátóhelyek biztonságos üzemeltetése az enyhítés után

Lassan, de biztosan véget ér a vendéglátóipar két hónapnyi zárlata. Összefoglaltuk, mire kell és érdemes figyelni a vendéglátóhelyek biztonságos üzemeltetése érdekében.

0 | 2020. május 17.

Kiemelt hirdetések

Italhűtő, juice gép, 4 tartályos ( 2 db, ár/db )
Italhűtő, juice gép, 4 tartályos ( 2 db, ár/db )
2021. március 01. | J.Gáborné | Szentendre
Eladó a képeken látható 4 tartályos italhűtő UGOLINI ( HARCTIC COMPACT 8/4 ) gyártmány. 4 db 8 L-es tartállyal. Szép esztétikai, jó műszaki állapotban. 2 db van...
80 000 Ft
Beépíthető salátahűtő, feltéthűtő ( 2 db, ár/db )
Beépíthető salátahűtő, feltéthűtő ( 2 db, ár/db )
2021. március 01. | J.Gáborné | Szentendre
Eladó a képeken látható beépíthető salátás hűtő. Digitális hőfok szabályzással. 3 db GN 1/1-es edény fér bele. Szép esztétikai, jó műszaki állapotban. 2 db van ...
40 000 Ft
Ipari tányér mosogatógép ( winterhalter )
Ipari tányér mosogatógép ( winterhalter )
2021. március 01. | J.Gáborné | Szentendre
Eladó a képeken látható ipari tányér mosogatógép. Beépített öblítőszer adagolóval, kosár nélkül. 380 V-os. Mérete: 60 x 58 / 71 cm. Szállításban tudok segíteni!...
50 000 Ft
DITO SAMA  CUTTER KUTTER  K55, BIVALY ERŐS, 380VOLTOS, KIS KAPCSOLÓ ÉRINTKEZÉSI GONDDAL
DITO SAMA CUTTER KUTTER K55, BIVALY ERŐS, 380VOLTOS, KIS KAPCSOLÓ ÉRINTKEZÉSI GONDDAL
2021. február 28. | Szabó Zsolt | Balatongyörök
NAGYON ERŐS, 380 VOLTA KAPCSOLÓ SAJNOS NEM MINDIG ÉRINTKEZIK RENDESEN, KICSIT FORDÍTANI KELL RAJTA, ÉS AKKOR AKÁRMEDDIG MŰKÖDIK !!!AZ ÜST NAGY 22 ÁTMÉRŐ X 20CM ...
70 000 Ft
Mobil kanálmosó
Mobil kanálmosó
2021. február 28. | jégmámor | Tamási
Mobil kanálmosók eladók.Rendezvényekre,kitel epülésre,kézmosóval együtt(nem csak fagyipult mellé).20000ft-tól....
20 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10