“Gasztrohős és NetPincér Díj 2021 – Felelősen a krízishelyzetben” néven indított versenyt a krízishelyzettel felelős megoldások bevezetésével megbirkózó vendéglátóhelyeknek a Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér. A jelentkezők a szakmai zsűri és közönség elismeréséért, valamint 800 ezer forint értékű zöldítő ajándékcsomagért szállhatnak versenybe.
Az elbírálás szempontjai között a környezetvédelem, az innováció és a társadalmi felelősségvállalás is szerepel. A nehéz helyzetben is akadnak hősök – hirdeti a Felelős Gasztrohős Alapítvány. A vírushelyzet alatt a megnövekedett hulladékmennyiség, elbocsátás és bizonytalanság jellemzi a vendéglátó szektort. Most is vannak azonban olyanok, akik a nehéz helyzetből is a legjobbat, a Föld bolygó, illetve a társadalom számára is hasznosat próbálják kihozni. Őket keresi a Felelős Gasztrohős Alapítvány a NetPincérrel karöltve legújabb kezdeményezésükben. Erről a Trade Magazin cikke számolt be.
“A Díjjal azokat a vendéglátóhelyeket szeretnénk jutalmazni, akik az elmúlt egy év kihívásokkal teli időszakára környezetvédelmi és szociális szempontból is felelős, példamutató és kreatív megoldásokkal reagáltak. Szeretnénk segíteni a nehéz helyzetben lévő vendéglátó-szektort és megmutatni, kiemelni a jó példákat” – mondta el Varga Judit, az Alapítvány igazgatója, aki a zsűri elnöke is egyben.
A program mellé állt névadó partnerként az ország egyik nagy étel házhozszállító vállalkozása, a NetPincér is.
“A NetPincérnél évek óta igyekszünk egyre többet tenni a társadalmi felelősségvállalás terén. Ennek részeként több környezetvédelemmel kapcsolatos alapítványt is támogatunk és gondoskodunk arról is, hogy a teljes tevékenységünk karbonsemleges legyen. Innen továbblépve szeretnénk partnereinknek is iránymutatást és támogatást nyújtani. Ahogy 21 éve mindig, ezen a területen és a mostani nehéz időkben is segítségükre leszünk. A Gasztrohőssel közösen bízunk benne, hogy egyre több vendéglátóhely fog még környezettudatosabb működésre átállni” – mondta Blaumann Debóra, a NetPincér marketingvezetője.
Az elbírálás szempontjai között a környezetvédelem, az innováció és a társadalmi felelősségvállalás is szerepel. A nevezőknek lehetőségük van arra, hogy megindokolják, miért ők érdemlik az elismerést. A jelentkezők közül a szakmai zsűri választja ki a 10 legjobb versenyzőt – akik a közönség díjért versenyezhetnek- , valamint a szakmai díjazottat.
A bírák között a vendéglátásban ismert és elismert személyek kapnak helyet:
- Blaumann Debóra, a NetPincér marketingigazgatója,
- Varga Judit, a Felelős Gasztrohős Alapítvány igazgatója,
- Hering András, a NoSalty főszerkesztője,
- Losits Gábor, a Piqniq Budapest társalapítója, marketing szakember valamint
- Steiner Kristóf, környezetvédelmi aktivista, több szakácskönyv szerzője.
A díjazottak a szakmai elismerésen kívül értékes ajándékcsomagot nyerhetnek, többek között a Cupler, a CleanEco és a RAKUN Dobozközösség környezetkímélő termékeit. A szervezők a vendéglátóhelyeket a szavazatukkal támogatókra is gondolnak, a közönségszavazás résztvevői GreenGo ajándékutalványt, Felelős Gasztrohős Zöldülő Naptárat, valamint Vida Katalin: Idei, hazai, zöld című szakácskönyvét nyerhetik meg.
A vendéglátóhelyek jelentkezési időszaka február 8-án, hétfőn, a közönségszavazás pedig március 1-én indul.
További információért érdemes követni a Díj Facebook eseményét, valamint ellátogatni a Gasztrohős és Netpincér Díj oldalára.
Nyeremények:
A Díjra nevező minden vendéglátóhely lehetőséget kap, hogy kipróbálja a RAKUN újrahasználható dobozrendszert 3 hónapon át 50%-os kedvezménnyel (max 50 dobozig vehető igénybe).
A Szakmai Díjat és a Közönségdíjat elnyerő vendéglátóhelyek több mint 800 ezer forint értékű ajándékcsomagot kapnak. Ennek tartalma:
1 hónapos NetPincér támogatási csomag
500 db-os Cupler pohárkészlet
100.000 forint értékű CleanEco öko tisztítószer csomag
1 éves ingyenes RAKUN Dobozközösség tagság (max 50 doboz)
15.000 forint értékű hazai termelői alapanyag utalvány a Farm2Forktól
3 hónap ingyenes Munch tagság és kiemelés a applikációban
1 karton Bunge Pro F10 sütőolaj a Biofiltertől
Fennntartható Vendéglátóhely minősítés 1 évig ingyenesen (kritériumok teljesítése szükséges)
A nyereményekről itt olvashatóak további részletek.
A nyertes vendéglátóhelyekről médiapartnereink beszámolnak írásban, róluk a HVG videót, a Greendex podcast-ot is készít. A kezdeményezésről ezen a hivatkozáson hallgathatsz meg egy podcast-beszélgetést.
Belépés
Jelszóemlékeztető
Kérjük, add meg email címed, hogy jelszavad elküldhessük!
Regisztráció