Részletek
összes variációban, mint például lágy/kemény tojás, salzburgi gombóc, tiramisù, tojásfehérje ételek!
Mit jelent "polluxing"?
Ez egy olyan melegítési forma, amely a jól ismert pasztőrözéshez hasonlóan a baktériumok elpusztítására szolgál.
A tojásokat Polluxation készülékkel meg lehet szabadítani a szalmonellától. Ez természetes vízgőzzel történő gőzöléssel történik, azaz vegyszerek és sugarak nélkül. A tojás belsejéből kivonják az oxigént, így a szalmonellának már nincs "élelme", de megmaradnak az egészséges tápanyagok és a tojás állaga. Vagyis az albumin és a sárgája még elválasztható, és nem alvadt meg. Ennek eredményeként most már lehetséges például friss hollandi szósz készítése vagy felvert tojásfehérje desszertekben való felhasználása stb.
A POLLUX-ot az antwerpeni Leda AG fejlesztette ki, világszerte szabadalmaztatott és számos díjat kapott. A POLLUX-ot a Leda Deutschland Ltd. forgalmazza.
A Pollux készülék 2002 óta létezik, és az azonos nevű szabadalmaztatott Pollux technológiát tartalmazza, amely kimutathatóan szalmonellamentessé teszi a tojást.
A Pollux automatikus HACCP-dokumentációval garantálja a felhasználó számára az optimális élelmiszer-biztonságot.
További előnyök:
A készülék könnyű kezelhetősége és a kiváló termékminőség a fenntartható működés szempontjából, víz- és energiatakarékos funkciókkal.
Leveseket, szószok felverését, a desszertek, italok nyers tojással történő elkészítését, de a tükörtojást, sőt a rendszerint szennyezett vadtojást sem kell tovább főzni.
• Tojás főzés: A klasszikus lágy reggeli tojás is biztonságosan elkészíthető a Polluxban. Egy gombnyomással kiválaszthatja a pontosan meghatározott főzési fokozatok egyikét. Mivel a polluxálás és a főzés automatikusan kombinálódik, így biztonságos, stabil ételvariációkat készíthetünk konyhánkban. A Polluxban órákig melegen tarthatja a puha tojásokat. Az előző napról visszamaradt puha tojás is regenerálható és azonos minőségű marad.
• Gőzölés: Aki használja a Pollux technológiáját, az abszolút pontos gőztechnológiát is alkalmaz, a speciális ételek elkészítésére, nyelési nehézségekkel küzdő betegek számára.